Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

Nieuws

Gezamelijke reactie Natuur en Milieuorganisaties op coalitieakkoord Provinsje Fryslân

Namens de Natuur en Milieuorganisaties te weten de Friese Milieu Federatie, It Fryske Gea, Landschapsbeheer Friesland, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, IVN en de Waddenvereniging is er een gezamelijke reactie gegeven op het coalitieakkoord van Provinsje Fryslân.

 

De volledige reactie kunt u hier lezen.

LBF Kleur met tekstIFGivn  logo waddenvereniging     FMF logo  SBBbeeldmerk PMS363    Logo NM 

Feestelijke heropening Koepelbosch

2234 UitnKrt foto

Het doet ons genoegen u uit te nodigen voor een feestelijke opening van het hernieuwde Koepelbosch op vrijdag 29 mei 2015

Na 4 jaar werken is het Hertenkamp gerevitaliseerd en het Koepelbosch heringericht in de Engelse Landschapsstijl en straalt het weer zijn oorspronkelijke Roodbaard-stijl uit. Dit dankzij de inzet van de vele vrijwilligers en sponsoren.

Lees meer

Oplevering project Romte Foar Blije

22 mei, 15.30 uur, Watse Cuperusplein, Blije

BlijaDe afgelopen 2 jaar is er door de bewoners van Blije hard gewerkt aan het verfraaien van het eigen dorp. Met ondersteuning van Landschapsbeheer Friesland en AXON-adviseurs zijn er met de bewoners plannen gemaakt voor de openbare ruimte van Blije. De gemeente Ferwerderadiel heeft volop gefaciliteerd en woningbouwcorporatie Wonen Noordwest heeft o.a. door financiële sponsoring de uitvoering van de plannen mogelijk gemaakt. En het resultaat mag er zijn!

Zo heeft de pleincommissie zich gebogen over de herinrichting van het dorsplein en de groencommissie heeft een groenplan gemaakt voor het dorp. Zowel het plan voor het plein als het groenplan plannen zijn met de bewoners uitgevoerd.

Het dorpsplein is opnieuw bestraat en omzoomd door lei-iepen. Een deel van het plein is verdiept aangelegd, zodat er 's winters bij vorst geschaatst kan worden door de jongste jeugd van Blije. Bovendien zijn er een aantal Bellefleur-fruitbomen op het plein aangeplant om recht te doen aan de schimpnaam voor de bewoners van Blije, namelijk de Blijster Bellefleuren.

De groencommissie van Blije heeft veel tijd gestoken in het maken van groenplannen voor de openbare ruimte. Ook zijn bewoners enthousiast gemaakt om bomen en hagen aan te planten op het eigen erf om daarmee het groene karakter van het dorp te versterken. Dit was een groot succes. Middels een drietal plantdagen met volwassenen, een boomfeestdag en een bollenplant-dag voor de schooljeugd is Blije letterlijk in het groen gezet. In totaal zijn er 183 laanbomen, 43 fruitbomen, 653 strekkende meter haag en 3000 bloembollen geplant.

Tot slot is er een ruimtelijke visie ontwikkeld met mooie plannen voor groen, leefbaarheid, cultuurhistorie, recreatie en toerisme. Deze plannen zijn inmiddels opgestart of zullen de komende jaren verder worden uitgewerkt. Kortom, Blije bruist!

U bent van harte uitgenodigd bij het opleveringsmoment. Verdere gegevens over het programma vindt u in de 'uitnodiging'. Als u nog vragen hebt kunt u bellen met Jan Piet de Boer van landschapsbeheer Friesland op nummer 06-51278957

Oog voor landschap: het Landschapsobservatorium Nederland

missieLandschappenNL richt het Landschapsobservatorium Nederland op. Daarmee geven we een helder signaal af: meer politieke aandacht voor landschap is hoogst noodzakelijk, ons landschap is te waardevol om te laten versloffen.

Lees meer

10 Mei Memmedei

Memmedei picknick Uitsnede 300x300Zondag 10 mei is het Moederdag. En wat is er nu leuker dan moeders die dag te verwennen met een picknick? Je stapt s'ochtends in Leeuwarden op de fiets. Tijdens een mooi tochtje pluk je in de berm, het bos en het weiland lekkere dingen bij elkaar.

Lees meer

Lekker Landschap betrokken bij Hoofdstad van de Smaak 2015

Hoofdstad van de smaak

Zondag 10 mei is het Moederdag. Op deze dag kan moeder verwend worden met een picknick op het platteland in het mooie Fryslân. In het kader van Hoofdstad van de Smaak 2015 wordt er op deze dag een Memmedei Picknick georganiseerd. Via een mooi tochtje vanuit Leeuwarden pluk je in de berm, het bos en het weiland lekkere dingen bij elkaar. Aangekomen bij Martenastate in Cornjum staat een mand vol lekkernijen klaar, vol met regioproducten. Onder andere broodjes gemaakt van Friese granen, salades, smoothies en pannenkoeken.

Lees meer

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00
Fax. (0512) 38 14 57

Volg ons

Provinciale organisaties Landschapsbeheer Nederland
Selecteer je provincie op de kaart.