Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

Nieuws

Gemeente Leeuwarden genomineerd voor nationale Juichwilg-trofee

Leeuw en logo Leeuwarden 2De provinciale organisaties Landschapsbeheer nomineren jaarlijks gemeenten voor de Juichwilg-trofee. Zo ook dit jaar, voor de zesde keer op rij. De Juichwilg gaat naar de gemeente die volgens de vakjury het best heeft laten zien hoe initiatieven van burgers met steun van gemeenten tot optimale resultaten in het landschap leiden. Tijdens het symposium ‘Het Landschap Ben Je Zelf’ van Landschapsbeheer Nederland, op vrijdag 10 oktober 2014, wordt de winnaar bekend gemaakt.

Lees meer

Fries team wint NK maaien met de zeis

NK SAM 0420 Large - kleinAfgelopen zaterdag gingen 14 teamsde strijd aan om de nationale titel ‘maaien met de zeis’. Onder veel belangstelling van het toegestroomde publiek streden zij op het evenement Beleef Landleven in Arnhem om de gouden strekel én de eer. In de zeer spannende finale versloeg het Friese team nipt het sterke team uit Overijssel. Drie provinciale organisaties van Landschapsbeheer organiseerden dit NK ‘maaien met de zeis’ voor de derde keer.

Lees meer

Handen uit de mouwen op zaterdag 1 november

NWD 2014 kleinLandschapsbeheer Friesland organiseert 14e Natuurwerkdag

Op zaterdag 1 november is het weer Natuurwerkdag! Op de landelijke Natuurwerkdag steken jong en oud de handen uit de mouwen om ons landschap een opknapbeurt te geven. Landschapsbeheer Friesland organiseert de Natuurwerkdag alweer voor de 14e keer in de provincie Fryslân. Samen met alle andere provincies trok de Natuurwerkdag vorig jaar een record aantal deelnemers, met in totaal 14.000 deelnemers de grootste vrijwilligersactie in het groen.

Lees meer

Subsidie voor project Shared Grien Space

sgs kleinHet projectbureau Súdwesthoeke (voorheen Plattelânsprojekten) heeft groen licht gegeven voor het projectidee Shared Grien Space van Landschapsbeheer Friesland. Directe aanleiding voor het project is de bouwstop, waardoor veel braakliggende terreintjes verpauperen. Shared Grien Space is afgeleid van Shared Space, wat gebruikt wordt als verkeersconcept. Op de openbare weg staat bij Shared Space niet alleen het verkeer centraal, maar de mensen in een multifunctionele ruimte. Bij Shared Grien Space is dit ook zo. Het grote verschil is dat Shared Grien Space zich richt op het groen en de planten, dieren die in de omgeving leven en het slim gebruiken van braakliggend terrein.

Lees meer

Jaaroverzicht Landschapsbeheer Friesland 2013 is uit

jaarverslag2013LBFe voorpaginaHet jaarverslag 2013 is klaar. U leest hierin meer over het enthousiasme van onze medewerkers en de projecten waaraan ze werken. Met hulp van uw inzet als vrijwilliger, boer, particulier, ondernemer, bestuurder, ambtenaar of politicus is afgelopen jaar goed verlopen. Hartelijk dank hiervoor!

Lees meer

Samenvoeging Landschapsbeheer Nederland en De12Landschappen

foto 20141906 foto landschappennl kleinLandschappenNL grootste belangenbehartiger voor het landschap opgericht

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 19 juni in Dalfsen presenteerden Landschapsbeheer Nederland en De12Landschappen hun nieuwe, gezamenlijke organisatie: LandschappenNL.LandschappenNL is de grootste belangenbehartiger voor het Nederlandse landschap. "Door de krachten te bundelen kunnen we ons nog effectiever en efficiënter inzetten voor landschap, natuur, erfgoed en burgers die zich hierbij betrokken voelen", aldus Hank Bartelink, directeur van LandschappenNL. 

Lees meer

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00
Fax. (0512) 38 14 57

Volg ons

Provinciale organisaties Landschapsbeheer Nederland
Selecteer je provincie op de kaart.