Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

Nieuws

Subsidie voor project Shared Grien Space

sgs kleinHet projectbureau Súdwesthoeke (voorheen Plattelânsprojekten) heeft groen licht gegeven voor het projectidee Shared Grien Space van Landschapsbeheer Friesland. Directe aanleiding voor het project is de bouwstop, waardoor veel braakliggende terreintjes verpauperen. Shared Grien Space is afgeleid van Shared Space, wat gebruikt wordt als verkeersconcept. Op de openbare weg staat bij Shared Space niet alleen het verkeer centraal, maar de mensen in een multifunctionele ruimte. Bij Shared Grien Space is dit ook zo. Het grote verschil is dat Shared Grien Space zich richt op het groen en de planten, dieren die in de omgeving leven en het slim gebruiken van braakliggend terrein.

Lees meer

Debat over theatervoorstelling MANSHOLT

Helmert als SiccoZijn er grenzen aan groei, kan de mens genoegen nemen met genoeg?

De centrale vraag in de theatervoorstelling MANSHOLT - zijn er grenzen aan groei, kan de mens genoegen nemen met genoeg? - wordt op 16 juli besproken in een debat op initiatief van de Friese Milieu Federatie, LTO Noord, It Fryske Gea en Kening fan ‘e Greide. Onder leiding van Albert Jensma zullen o.a. Henk de Vries (directeur It Fryske Gea) en Geart Kooistra (voorzitter LTO Noord) in discussie gaan met elkaar en het publiek over de vraag in hoeverre boeren en natuurorganisaties samen kunnen optrekken en waar de belangen uit elkaar lopen.

Lees meer

Jaaroverzicht Landschapsbeheer Friesland 2013 is uit

jaarverslag2013LBFe voorpaginaHet jaarverslag 2013 is klaar. U leest hierin meer over het enthousiasme van onze medewerkers en de projecten waaraan ze werken. Met hulp van uw inzet als vrijwilliger, boer, particulier, ondernemer, bestuurder, ambtenaar of politicus is afgelopen jaar goed verlopen. Hartelijk dank hiervoor!

Lees meer

Samenvoeging Landschapsbeheer Nederland en De12Landschappen

foto 20141906 foto landschappennl kleinLandschappenNL grootste belangenbehartiger voor het landschap opgericht

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 19 juni in Dalfsen presenteerden Landschapsbeheer Nederland en De12Landschappen hun nieuwe, gezamenlijke organisatie: LandschappenNL.LandschappenNL is de grootste belangenbehartiger voor het Nederlandse landschap. "Door de krachten te bundelen kunnen we ons nog effectiever en efficiënter inzetten voor landschap, natuur, erfgoed en burgers die zich hierbij betrokken voelen", aldus Hank Bartelink, directeur van LandschappenNL. 

Lees meer

Meer openbare wc’s nodig op het platteland

huskes kleinVul enquête over húskes in en win een jaar lang gratis toiletpapier!

Voor een gastvrij Fryslân is het nodig dat bezoekers kunnen beschikken over een aantal toeristische basisvoorzieningen. Voldoende toiletgelegenheid hoort daar zeker bij, blijkt uit onderzoek. Komende maanden wordt daarom de aanwezigheid van toiletten op het platteland in Noardwest-Fryslân in kaart gebracht. Daarbij gaat het vooral toiletten die particulieren ter beschikking willen stellen, in aanvulling op het beperkte aanbod aan openbare toiletten die er al zijn. Wie de enquête over húskes invult, maakt kans op een jaarlang gratis toiletpapier ter waarde van 150 euro.

Lees meer

Opening Rûntsje Ald Djip

Nij Beets IMGP1506 01 kleinAfgelopen zaterdag opende wethouden Piet van Dijk (Gemeente Opsterland) het Rûntsje Ald Djip.

Onder een stralende lucht heette Jan Machiela van de Kuier Commissie Nij Beets de aanwezigen hartelijk welkom. Hij blikte terug op de afgelopen jaren van voorbereiding om dit rondje van 11 km (of naar keuze 16 km)  te realiseren. Samen met de gemeente Opsterland en Landschapsbeheer Friesland heeft de Kuier Commissie de rondwandeling uitgedacht, deels aangelegd, gemarkeerd en is er een schitterend boekje gemaakt met een uitgebreide beschrijving.

Lees meer

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00
Fax. (0512) 38 14 57

Volg ons

Provinciale organisaties Landschapsbeheer Nederland
Selecteer je provincie op de kaart.