Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

Nieuws

Foodwalk door het landschap bij Buitenpost

foodwalkIn het kader van het landelijk project Lekker Landschap heeft Wâldpyk samen met Landschapsbeheer Friesland een foodwalk ontwikkeld. De route van ongeveer zeven kilometer start bij De Kruidhof in Buitenpost en leidt u door de verschillende landschappen tussen Buitenpost en Kollum. Onderweg kunt u bij een aantal leuke bedrijfjes terecht voor onder meer planten en streekproducten.

In de folder vindt u de routebeschrijving van de wandeling die u door verschillende landschappen voert. U komt bijvoorbeeld over de Swadde en door it Paradyske, een kleinschalig landschap tussen Buitenpost en Kollum. Het laatste deel van de route voert u langs een aantal leuke bezienswaardigheden bij Buitenpost. U komt via het Haersma de Withpark bij Op 'e Stâl, een knusse gezellige winkel met allerlei streekproducten.

In de sloot naast het H. Ottevangerspaad-Noard kunt u munt vinden. Met dit plantje kunt u na afloop van de wandeling het heerlijke drankje 'Drakenbloed' van Anneke Bontekoe maken. Het recept daarvan is op de folder van de foodwalk te vinden. Uitgebreide informatie over de route en wat u zoal onderweg tegenkomt, is te vinden in het document Lekker Landschap Eetbaar erf Buitenpost – Kollum.

Veel wandelplezier!

Lekker Landschap in Friesland

waldpyk-212008Bekijk het interview met Roelie Ansingh van Landschapsbeheer Friesland waarin ze vertelt over Lekker Landschap, Eetbaar Erf en wat u allemaal kunt plukken en oogsten uit het landschap.

Jaaroverzicht Landschapsbeheer Friesland 2014 is uit!

jaarverslag2014LBF Pagina 01Het jaarverslag 2014 is uit.

Lees meer

Start nominatie Gouden Schaal 2015 voor culinaire hoogstandjes uit de vrije natuur

 

01 logo lekker landschapVan meidoorn tot haute cuisine


Beek-Ubbergen, 16 juni 2015

Vanaf vandaag kan iedereen restaurants nomineren voor de Gouden en Zilveren Schalen 2015. Een deskundige jury beoordeelt alle nominaties en reikt in oktober de Schalen uit. Nomineren kan via www.lekkerlandschap.nl en www.facebook.com/lekkerlandschaprestaurants.

Lekker Landschap reikt jaarlijks Gouden en Zilveren Schalen uit aan restaurants die gebruikmaken van wildpluk-ingrediënten. Deze onderscheidingen zijn een waardering voor restaurants waar je culinair kunt genieten van de opbrengst uit de natuur en het landschap. De Gouden Schaal-winnaars in 2014 waren restaurant De Librije (Zwolle), restaurant Aan Zee (Oostvoorne) en restaurant Piloersemaborg (Den Ham, Gr). Meer informatie over de criteria en samenstelling van de jury staat op www.lekkerlandschap.nl

Lees meer

Heitiedeipicknick

Heitiedeipicknick-vierkantOp Vaderdag zondag 21 juni a.s. is het tijd voor de Heitiedei-Picknick bij Earnewâld. Vaders en hun gezin krijgen daar een stoere picknick. Proef heerlijke cocktails met Schotse Whisky en kruiden uit de Alde Feanen en Beer & Burg gerookt varkensvlees. Voor de kinderen zijn er lekkere broodjes. Daarnaast kunt u via een excursie met Wildplukker John kennis maken met de verschillende wilde planten die in gerechten verwerkt kunnen worden.

Lees meer

Stem voor Natuur

Natuurorganisaties roepen publiek op om te stemmen voor natuur

stemvoornatuur205ce8Afbraak van natuur dreigt door uitkleding Europese regelgeving

 

Zeist/ ’s Graveland 21 mei 2015

Natuurorganisaties in heel Europa roepen het publiek op een duidelijk signaal te geven aan de Europese Commissie om de regels voor natuurbescherming in stand te houden. Er zijn sterke aanwijzingen dat de Europese Commissie deze regels wil afbreken. Daardoor dreigt de natuurwinst van de afgelopen decennia verloren te gaan. De natuurorganisaties vragen nu de hulp van het publiek om de Commissie te laten weten dat de natuur die nog over is in Europa moet worden beschermd. In Nederland kan iedereen vanaf vandaag zijn stem laten horen via www.stemvoornatuur.nl en de sites van Vogelbescherming Nederland, het Wereld Natuur Fonds (WNF) en Natuurmonumenten.

Lees meer

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00

Volg ons

Provinciale organisaties Landschapsbeheer Nederland
Selecteer je provincie op de kaart.