Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

Nieuws

Start nominatie Gouden Schaal 2015 voor culinaire hoogstandjes uit de vrije natuur

 

01 logo lekker landschapVan meidoorn tot haute cuisine


Beek-Ubbergen, 16 juni 2015

Vanaf vandaag kan iedereen restaurants nomineren voor de Gouden en Zilveren Schalen 2015. Een deskundige jury beoordeelt alle nominaties en reikt in oktober de Schalen uit. Nomineren kan via www.lekkerlandschap.nl en www.facebook.com/lekkerlandschaprestaurants.

Lekker Landschap reikt jaarlijks Gouden en Zilveren Schalen uit aan restaurants die gebruikmaken van wildpluk-ingrediënten. Deze onderscheidingen zijn een waardering voor restaurants waar je culinair kunt genieten van de opbrengst uit de natuur en het landschap. De Gouden Schaal-winnaars in 2014 waren restaurant De Librije (Zwolle), restaurant Aan Zee (Oostvoorne) en restaurant Piloersemaborg (Den Ham, Gr). Meer informatie over de criteria en samenstelling van de jury staat op www.lekkerlandschap.nl

Lees meer

Heitiedeipicknick

Heitiedeipicknick-vierkantOp Vaderdag zondag 21 juni a.s. is het tijd voor de Heitiedei-Picknick bij Earnewâld. Vaders en hun gezin krijgen daar een stoere picknick. Proef heerlijke cocktails met Schotse Whisky en kruiden uit de Alde Feanen en Beer & Burg gerookt varkensvlees. Voor de kinderen zijn er lekkere broodjes. Daarnaast kunt u via een excursie met Wildplukker John kennis maken met de verschillende wilde planten die in gerechten verwerkt kunnen worden.

Lees meer

Stem voor Natuur

Natuurorganisaties roepen publiek op om te stemmen voor natuur

stemvoornatuur205ce8Afbraak van natuur dreigt door uitkleding Europese regelgeving

 

Zeist/ ’s Graveland 21 mei 2015

Natuurorganisaties in heel Europa roepen het publiek op een duidelijk signaal te geven aan de Europese Commissie om de regels voor natuurbescherming in stand te houden. Er zijn sterke aanwijzingen dat de Europese Commissie deze regels wil afbreken. Daardoor dreigt de natuurwinst van de afgelopen decennia verloren te gaan. De natuurorganisaties vragen nu de hulp van het publiek om de Commissie te laten weten dat de natuur die nog over is in Europa moet worden beschermd. In Nederland kan iedereen vanaf vandaag zijn stem laten horen via www.stemvoornatuur.nl en de sites van Vogelbescherming Nederland, het Wereld Natuur Fonds (WNF) en Natuurmonumenten.

Lees meer

Koepelbos Oldeberkoop terug in Roodbaard-stijl door dorpsinzet

2234 UitnKrt foto

Feestelijke opening op vrijdag 29 mei, en open dag op zaterdag 30 mei

Op initiatief van en samen met dorpsbewoners heeft Landschapsbeheer Friesland samen met Staatsbosbeheer het Koepelbos in oude luister hersteld. Aanstaande vrijdagmiddag verricht Commissaris van de Koning John Jorritsmade officiële opening van het nieuw ingerichte Koepelbos bij Oldeberkoop. Dit prachtige parkbos is erg in trek voor een dorpsommetje.Een werkgroep uit het dorp was nauw betrokken bij de planvorming en uitvoering van het project en zorgde ook voor een groot deel van de financiering.

Lees meer

Gezamelijke reactie Natuur en Milieuorganisaties op coalitieakkoord Provinsje Fryslân

Namens de Natuur en Milieuorganisaties te weten de Friese Milieu Federatie, It Fryske Gea, Landschapsbeheer Friesland, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, IVN en de Waddenvereniging is er een gezamelijke reactie gegeven op het coalitieakkoord van Provinsje Fryslân.

 

De volledige reactie kunt u hier lezen.

LBF Kleur met tekstIFGivn  logo waddenvereniging     FMF logo  SBBbeeldmerk PMS363    Logo NM 

Feestelijke heropening Koepelbosch

2234 UitnKrt foto

Het doet ons genoegen u uit te nodigen voor een feestelijke opening van het hernieuwde Koepelbosch op vrijdag 29 mei 2015

Na 4 jaar werken is het Hertenkamp gerevitaliseerd en het Koepelbosch heringericht in de Engelse Landschapsstijl en straalt het weer zijn oorspronkelijke Roodbaard-stijl uit. Dit dankzij de inzet van de vele vrijwilligers en sponsoren.

Lees meer

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00
Fax. (0512) 38 14 57

Volg ons

Provinciale organisaties Landschapsbeheer Nederland
Selecteer je provincie op de kaart.