Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Agenda

Veldexcursie over hommels

Van september 19, 2019 19:30 tot september 19, 2019 22:00

De vereniging Noardlike Fryske Wâlden organiseert in september meerdere veldexcursies in het bijzondere coulisselandschap. De excursies vinden op verschillende plaatsen en in de middag of avond plaats. Per excursie staat één diergroep centraal. De middagexcursies hebben als thema ‘hommels’ en de avondexcursies ‘vleermuizen’. Iedereen is van harte welkom en deelname is gratis.

Gerrit Tuinstra van Landschapsbeheer Friesland geeft tijdens de veldexcursies een korte presentatie over de hommels en vleermuizen in het gebied met elzensingels, houtwallen en pingo’s en het belang van deze landschapselementen voor de biodiversiteit. Ook vertelt hij hoe de leden van de Noardlike Fryske Wâlden (NFW) met het onderhoud van het landschap een bijdrage leveren aan het in stand houden en verbeteren van de rijke biodiversiteit in het coulisselandschap. 

Aanmelden

Iedereen is van harte welkom. Trek wel stevige schoenen aan! Deelname is gratis en aanmelden kan via e-mail info@noardlikefryskewalden.nl of telefonisch tussen 09:00 en 12:00 uur op tel. 0511 – 745200.

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Met uw gift helpt u ons het Friese landschap te onderhouden
Meld u aan op Groen Licht om op te hoogte te blijven via de nieuwsbrief
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora