Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

Cursus Enten van Fruitbomen

Landschapsbeheer Friesland organiseert weer een ent-cursus. Cursus enten van fruitbomenDeze cursus wordt gegeven door Frits Doornenbal en Nynke Zijlstra van FYF (Stichting Fruit Yn Fryslân) en bestaat uit een theoretisch en praktisch deel. Tijdens het praktijkgedeelte leert u hoe u met een ent-mesje kunt werken. Na afloop neemt u uw eigen fruitboompje mee naar huis.

Datum: zaterdag, 2 maart 2019
Tijd: 13.30 – 17.00 uur
Kosten: € 25,- (voor vrijwilligers van Landschapsbeheer Friesland € 20,-) incl. koffie en thee. Via deze link kunt u zich aanmelden via de vrijwilligers academie. Via de vrijwilligers Academie is deze cursus gratis met gebruik van een voucher.  
Locatie: Werkplaats Landschapsbeheer Friesland, Leitswei 15, 8401 CL  Gorredijk  

Om te kunnen enten is een onderstam-boompje noodzakelijk. De docenten nemen deze onderstammen mee. De kosten hiervan zijn vanaf € 2,-. Ent-hout van appel-, peren- en pruimenrassen is gratis en volop aanwezig, evenals ander materiaal en het gebruik van een ent-mesje. Wanneer u van uw oude zeldzame fruitboom een nieuwe ent wilt, kunt u daar zelf ook ent-hout van meenemen.
Nieuwe ent-mesjes zijn op de cursusdag te koop voor € 20,-.

Opgave voor vrijdag 22 februari 2019 bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  ov.v. Cursus enten.
Voor vragen kunt u terecht bij Jelinda van den Hoven van Landschapsbeheer Friesland;
tel: 0512-383800 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Bij minder dan 12 deelnemers gaat de cursus helaas niet door.

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00

Volg ons

Provinciale organisaties LandschappenNL
Selecteer je provincie op de kaart.