Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Gezond Natuur Wandelen

Gezond Natuur WandelenStichting Gezond Natuur Wandelen heeft aan Landschapsbeheer Friesland (LBF) gevraagd om samen te werken binnen een project wat de natuur en gezondheid bij elkaar brengt. Het doel van de stichting is dat iedereen op een bescheiden afstand van zijn huis minstens een keer per week mee kan doen aan een Gezonde Natuur Wandeling.

Vrijwilligers van Gezond Natuur Wandelen organiseren elke week gratis en vrijblijvende wandelingen in het groen. De wandelingen starten op een vaste locatie en tijdstip en duren ongeveer een uur. Na afloop is er tijd om gezamenlijk een kopje koffie of thee te drinken. De wandelingen zorgen niet alleen voor beweging, maar ook voor leuke sociale contacten. Wilt u meewandelen? Via deze link vindt u alle wandelingen in Friesland. Op de website  www.gezondnatuurwandelen.nl vindt u ook meer informatie.

Wandelbegeleiders gezocht

Heeft u interesse in de natuur en landschap en wandelt u graag? LBF is op zoek naar begeleiders voor nieuwe Gezonde Natuur Wandelingen. LBF wil nieuwe wandelingen opstarten in een aantal gemeenten. Daarvoor zoeken we per wandeling ongeveer tien begeleiders. U hoeft niet elke week te wandelen, LBF maakt samen met de begeleiders een rooster. Als begeleider maakt u samen met andere begeleiders een route voor de wandeling. Als u het leuk vindt, kunt u tijdens de wandeling iets vertellen over de natuur, maar dat hoeft niet.

Op dit moment zoeken we begeleiders in gemeente Heerenveen, Súdwest-Fryslân, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollumerland, Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel, Harlingen en Waadhoeke. Heeft u interesse? Stuur ons dan een e-mail via info@landschapsbeheerfriesland.nl of bel 0512-383800. 

Meer informatie

Voor algemene informatie kunt u contact opnemen met projectmedewerker Cynthya Russchen (telefoonnummer: 0512-38 38 00). 

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora