Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

Cursisten en cursussen

Landschapsbeheer Friesland organiseert regelmatig leerzame cursussen op het gebied van landschapsbeheer, zoals de snoeicursus, de entcursus en nog veel meer. We actualiseren deze pagina regelmatig met nieuwe cursussen en nieuwe data. Hou dus voor een actueel cursusaanbod deze pagina in de gaten. Ook kunt u op de hoogte gehouden worden door onze Facebookpagina te liken of ons te volgen op Twitter (@LBFriesland).  

Maaien met de ZeisCursus Maaien met de Zeis

Datum: 2 juni 2018
Zeisen wint steeds meer aan populariteit. Een zeis is een landbouwwerktuig dat bestaat uit een lang en gebogen mes dat is bevestigd aan een steel. Met een zwaaiende beweging kan men met de zeis lang gras of graan maaien. U leert in deze cursus hoe u met een zeis kunt maaien en hoe de zeis weer scherp wordt gemaakt.  De cursus is geschikt voor iedereen die graag buiten wil zijn, interesse heeft voor ambachtelijk werk of gewoon wil leren zeisen. Ook is er een mobiele smid aanwezig om de zeis per deelnemer op de juiste hoogte af te stellen. Materiaal is aanwezig en deelnemers kunnen voor een lage prijs materiaal aanschaffen. Er is volop hoog gras, dus dat belooft een gezellige dag te worden! 

Lees meer over deze cursus

 


Cursus Beheer eendenkooien

Eendenkooi bij de HelDatum: 9 oktober 2018
Deze cursus gaat in op het onderhoud van de beplanting en de vangconstructie van de eendenkooi. Zo komt het snoeien van bomen en de opbouw van een kooibos aan bod. Bovendien leert u tijdens de cursus ook ambachtelijk werk als vlechten van de schermen en het herstellen van een vanghokje. U kunt tijdens de cursus ook kiezen voor de extra module gastheerschap dat ingaat op het geven van een rondleiding en welke informatie u kunt vertellen aan bezoekers.

Lees meer over deze cursus 

 


 Snoeicursus Fruitbomen

Vrijwilliger Eef klein

Datum in november 2018
Wilt u leren hoe u uw hoogstamvruchtbomen het beste kunt snoeien? Geef u dan op voor deze cursus. Tijdens de theorieavonden wordt er aandacht besteed aan de geschiedenis van fruitbomen, het herkennen van de onderdelen van de bomen en de biologische processen in en van de boom. Op de tweede avond gaan de deelnemers het snoeien ook oefenen. Tijdens de praktijkdag gaan de deelnemers, onder begeleiding van een ervaringsdeskundige en de docent, echt snoeien in een boomgaard. Na het volgen van deze cursus kunt u uw fruitbomen zelf snoeien. Ook kunt u lid worden van één van de hoogstambrigades. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij Landschapsbeheer Friesland.

Lees meer over deze cursus.

 

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00

Volg ons

Provinciale organisaties LandschappenNL
Selecteer je provincie op de kaart.