Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

Cursisten en cursussen

Landschapsbeheer Friesland organiseert regelmatig leerzame cursussen op het gebied van landschapsbeheer, zoals de snoeicursus, de entcursus en nog veel meer. We actualiseren deze pagina regelmatig met nieuwe cursussen en nieuwe data. Hou dus voor een actueel cursusaanbod deze pagina in de gaten. Ook kunt u op de hoogte gehouden worden door onze Facebookpagina te liken of ons te volgen op Twitter (@LBFriesland).  

 

Cursus Heggenvlechten

Heggenvlechten

Datum 19 januari 2019

Heggenvlechten is een oude techniek die gebruikt werd door boeren om afscheidingen te maken van bomen en struiken. Het geeft ook nog prachtige resultaten in uw tuin, uw erf en in het landschap. Na het volgen van deze cursus heeft u de eerste principes van het heggenvlechten onder de knie. Na een korte introductie gaat u al snel zelf aan de slag met het heggenvlechten. De cursus is geschikt voor alle geïnteresseerden. Er wordt gezorgd voor de koffie, thee en soep. Ook voor het juiste gereedschap wordt gezorgd.  

Lees meer over deze cursus


 

Enten klein

Cursus Enten 

Landschapsbeheer Friesland organiseert weer een ent-cursus. Deze cursus wordt gegeven door Frits Doornenbal en Nynke Zijlstra van FYF (Stichting Fruit Yn Fryslân) en bestaat uit een theoretisch en praktisch deel. Tijdens het praktijkgedeelte leert u hoe u met een ent-mesje kunt werken. Na afloop neemt u uw eigen fruitboompje mee naar huis.

Lees meer over deze cursus

 

 


Snoeicursus Fruitbomen

Vrijwilliger Eef klein

Datum in voorjaar 2019
Wilt u leren hoe u uw hoogstamvruchtbomen het beste kunt snoeien? Geef u dan op voor deze cursus. Tijdens de theorieavonden wordt er aandacht besteed aan de geschiedenis van fruitbomen, het herkennen van de onderdelen van de bomen en de biologische processen in en van de boom. Op de tweede avond gaan de deelnemers het snoeien ook oefenen. Tijdens de praktijkdag gaan de deelnemers, onder begeleiding van een ervaringsdeskundige en de docent, echt snoeien in een boomgaard. Na het volgen van deze cursus kunt u uw fruitbomen zelf snoeien. Ook kunt u lid worden van één van de hoogstambrigades. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij Landschapsbeheer Friesland.

Lees meer over deze cursus.

 

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00

Volg ons

Provinciale organisaties LandschappenNL
Selecteer je provincie op de kaart.