Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

Cursisten en cursussen

Landschapsbeheer Friesland organiseert regelmatig leerzame cursussen op het gebied van landschapsbeheer, zoals de snoeicursus, de entcursus en nog veel meer. We actualiseren deze pagina regelmatig met nieuwe cursussen en nieuwe data. Hou dus voor een actueel cursusaanbod deze pagina in de gaten. Ook kunt u op de hoogte gehouden worden door onze Facebookpagina te liken of ons te volgen op Twitter (@LBFriesland). 

 


Cursus Maaien met de Zeis

Maaien met de ZeisIn de zomer van 2017 organiseren we weer de cursus Maaien met de Zeis. Zeisen wint steeds meer aan populariteit. Een zeis is een landbouwwerktuig dat bestaat uit een lang en gebogen mes dat is bevestigd aan een steel. Met een zwaaiende beweging kan men met de zeis lang gras of graan maaien. U leert in deze cursus hoe u met een zeis kunt maaien en hoe de zeis weer scherp wordt gemaakt.  De cursus is geschikt voor iedereen die graag buiten wil zijn, interesse heeft voor ambachtelijk werk of gewoon wil leren zeisen. Ook is er een mobiele smid aanwezig om de zeis per deelnemer op de juiste hoogte af te stellen. Materiaal is aanwezig en deelnemers kunnen voor een lage prijs materiaal aanschaffen. Er is volop hoog gras, dus dat belooft een gezellige dag te worden!

Lees meer over deze cursus en meldt u aan.


Snoeicursus Fruitbomen

Vrijwilliger Eef kleinWilt u leren hoe u uw hoogstamvruchtbomen het beste kunt snoeien? Geef u dan op voor deze cursus. Tijdens de theorieavonden wordt er aandacht besteed aan de geschiedenis van fruitbomen, het herkennen van de onderdelen van de bomen en de biologische processen in en van de boom. Op de tweede avond gaan de deelnemers het snoeien ook oefenen. Tijdens de praktijkdag gaan de deelnemers, onder begeleiding van een ervaringsdeskundige en de docent, echt snoeien in een boomgaard. Na het volgen van deze cursus kunt u uw fruitbomen zelf snoeien. Ook kunt u lid worden van één van de hoogstambrigades. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij Landschapsbeheer Friesland.

Lees meer over deze cursus.

 

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00

Volg ons

Provinciale organisaties LandschappenNL
Selecteer je provincie op de kaart.