Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

Cursisten en cursussen

Landschapsbeheer Friesland organiseert regelmatig leerzame cursussen op het gebied van landschapsbeheer, zoals de snoeicursus, de entcursus en nog veel meer. We actualiseren deze pagina regelmatig met nieuwe cursussen en nieuwe data. Hou dus voor een actueel cursusaanbod deze pagina in de gaten. Ook kunt u op de hoogte gehouden worden door onze Facebookpagina te liken of ons te volgen op Twitter (@LBFriesland).  

 

Lezing Beheer eendenkooien

Eendenkooi bij de HelDatum: 9 oktober 2018
Aan de hand van een PowerPointpresentatie zal dhr. Karelse ons tonen en vertellen hoe een eendenkooi eruit ziet, hoe het kooibedrijf werkt, welke aspecten bij de uitoefening van het kooibedrijf belangrijk zijn en wat de historie is. Hij geeft onder meer antwoord op vragen ‘hoe werkt een vangpijp en was is de rol van het smeulende turfje en het kooikerhondje?’. Bovendien gaat hij in op de hedendaagse rol van eendenkooien m.b.t. ringonderzoek, vogelgriep en onderzoek naar watervogels. Vervolgens neem dhr. Karelse ons mee op een rondtour langs verschillende Nederlandse eendenkooien. Hierbij ligt de nadruk op de karakteristieke kooitypen. 

Lees meer over deze lezing 

 


 Snoeicursus Fruitbomen

Vrijwilliger Eef klein

Datum in november 2018
Wilt u leren hoe u uw hoogstamvruchtbomen het beste kunt snoeien? Geef u dan op voor deze cursus. Tijdens de theorieavonden wordt er aandacht besteed aan de geschiedenis van fruitbomen, het herkennen van de onderdelen van de bomen en de biologische processen in en van de boom. Op de tweede avond gaan de deelnemers het snoeien ook oefenen. Tijdens de praktijkdag gaan de deelnemers, onder begeleiding van een ervaringsdeskundige en de docent, echt snoeien in een boomgaard. Na het volgen van deze cursus kunt u uw fruitbomen zelf snoeien. Ook kunt u lid worden van één van de hoogstambrigades. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij Landschapsbeheer Friesland.

Lees meer over deze cursus.

 

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00

Volg ons

Provinciale organisaties LandschappenNL
Selecteer je provincie op de kaart.