Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

Gratis lezing en praktijkdagen eendenkooi

Eendenkooi Terschelling, lezing en praktijkdagen eendenkooiWilt u meer leren over eendenkooien? Over de geschiedenis, de werking en het beheer? Landschapsbeheer Friesland en Staatsbosbeheer organiseren op Terschelling een praktijkcursus over eendenkooien.

Deze praktijkcursus bestaat uit één lezing en twee praktijkdagen. De lezing vindt plaats op vrijdagavond 1 maart in de Landbouwschool en wordt gegeven door eendenkooideskundige dhr. Désiré Karelse. Op deze avond komen de geschiedenis, de werking en de verschillende kooitypen aan bod. Tijdens de twee praktijkdagen op zaterdag 2 en 9 maart wordt aandacht besteed aan beheer, onderhoudstechnieken en gastheerschap. Op beide dagen gaan de cursisten praktisch aan de slag in een eendenkooi. U kunt er ook voor kiezen om alleen de lezing te volgen.

De cursus wordt georganiseerd in het kader van het project Kongsi van de Eendenkooi. Binnen dit project zijn 24 eendenkooien in het Waddengebied hersteld. Ook zes van de zeven kooien op Terschelling hebben deelgenomen aan dit project. Voor het voortbestaan van de kooien is het van belang dat ook jonge eilanders zich hiervoor in willen zetten. Deze cursus is dus niet alleen bedoeld voor eigenaren en vrijwilligers van de eendenkooien die al kennis en ervaring hebben, maar vooral ook voor iedereen die nieuwsgierig is en die eens wil ervaren hoe het is om in een kooi te werken en hier kennis van op wil doen.   

Lezing: Vrijdag 1 maart van 19.30 tot 22.00.

Praktijkdagen: zaterdag 2 maart en 9 maart van +/- 09.00 tot 15.00

Locatie lezing en verzamelpunt praktijkdagen: Terschellinger Landbouwschool op Terschelling (Zuidkant 2 te Lies)

Kosten: Gratis

Deelnemers: Minimaal 15 deelnemers bij de praktijkdagen.

De beide praktijkdagen zijn inclusief lunch. Tijdens lezing krijgt u een bakje koffie of thee.

Aanmelden:

Meldt u dan aan vóór 18 februari door het aanmeldformulier lezing en praktijkdagen Eendenkooien in te vullen en te verzenden.

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00

Volg ons

Provinciale organisaties LandschappenNL
Selecteer je provincie op de kaart.