Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

Ondersteuning eigenaren van hoogstamvruchtbomen

Bent u de eigenaar van hoogstamvruchtbomen? Dan hebben we nieuws voor u.

In Friesland is er de Hoogstambrigade. Een groep deskundige liefhebbers van deze bijzondere bomen, die onder begeleiding van Landschapsbeheer Friesland de bomen snoeien en achterstallig onderhoud wegwerken.

De Hoogstambrigade bestaat uit enkele tientallen vrijwilligers die overal in de provincie aan het werk kunnen. Zij hebben een theoretische en praktische cursus gevolgd, krijgen ladders en goed gereedschap mee en zijn verzekerd. De brigade snoeit op zaterdagen in de periode oktober-april en komt voor één boom en evengoed voor een grote boomgaard.

Het resultaat: deskundig gesnoeide bomen die elk voorjaar weer prachtig bloeien en meer opbrengen!

Vrijwilliger aan het werk bij de HSBLandschapsbeheer Friesland kan u ondersteuning bieden bij:

  • het snoeien van één of meerdere hoogstamvruchtbomen door de hoogstambrigade; na het snoeien dient u zelf het snoeihout op te ruimen;
  • het geven van een snoeiadvies;
  • het geven van een cursus over snoeien van hoogstamvruchtbomen (bekijk onze cursusaanbod).


Houd bij het snoeien van de hoogstamvruchtbomen rekening van een gemiddelde wachttijd van een half jaar. Voor vervolgsnoei kunt u zich na drie jaar opnieuw aanmelden.

Door inzet van onze vrijwilligers zijn de kosten minimaal. De voorrijkosten bedragen € 16,-. Voor het snoeien van bomen vragen wij een bijdrage van € 16,- tot € 32,- afhankelijk van de grootte en ouderdom van de boom.

 

Meer informatie of uw boom/bomen aanmelden?

U kunt  geheel vrijblijvend informatie opvragen bij het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (telefoonnummer 0512-38 38 00). Meldt u hoogstamvruchtbomen nu digitaal aan via het aanmeldformulier 'aanmelden hoogstambrigade'. 

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00

Volg ons

Provinciale organisaties LandschappenNL
Selecteer je provincie op de kaart.