Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

Basisschoolkinderen 8-12 jaar

Altijd spannend, het houden van een spreekbeurt of het maken van een werkstuk. Op onze website vind je informatie voor je spreekbeurt of werkstuk over bijzondere dieren die in Fryslân voorkomen en waarvoor Landschapsbeheer Friesland zich inzet. Wist je bijvoorbeeld dat er in Fryslân ringslangen leven? En vleermuizen, steenmarters, libellen en andere bijzondere diersoorten? Wie weet zit ook jouw favoriete dier erbij. Klik op het dier van je keuze en lees meer!

 

basiss2.jpg

steenuil.jpgvleermuis_copy.jpg stinzenplanten.jpg

vlinder.jpg marter.jpgzwaluw.jpg 

zangvogel.jpglibelle.jpg Ringslang LBF

adder.jpgbruine_kikker.jpg

kamsalamander.jpg

 

Tips voor een super spreekbeurt!   Tips voor een super spreekbeurt! TIPS VOOR EEN SUPER SPREEKBEURT! Tips voor een super spreekbeurt!

 
  • Zoek een onderwerp uit dat jij leuk vindt!
  • Begin ruim van tevoren met materiaal verzamelen: op school, in de bieb of via internet. 
  • Denk goed na wat je wilt vertellen en opschrijven. Maak kleine hoofdstukjes en zoek uit wat je wilt laten zien.
  • Begin de spreekbeurt met de omschrijving van het dier en waarom je er voor hebt gekozen. Lees de spreekbeurt daarna een paar keer hardop voor: voor jezelf of je broertje/zusjes, vader/moeder, opa/oma. Zo leer je de spreekbeurt uit je hoofd.
  • Een spreekbeurt duurt ongeveer 10 minuten.
  • Aan het eind van jouw spreekbeurt de spulletjes rond laten gaan. Doe dat nooit tijdens de spreekbeurt, want dan letten de kinderen niet op jou, maar op de spulletjes.
  • Bijna iedereen die een spreekbeurt moet houden is zenuwachtig. Dat is heel normaal. Wil je je zenuwen de baas zijn, dan is een goede voorbereiding het halve werk.
  • Zorg voor een duidelijk 'spiekbriefje' met kernwoorden, oefen thuis, draag kleren waarin je je prettig voelt. Tot slot praat en adem rustig. 
VEEL SUCCES BIJ HET MAKEN VAN JOUW SPREEKBEURT.

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00

Volg ons

Provinciale organisaties LandschappenNL
Selecteer je provincie op de kaart.