Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

Leerlingen voortgezet onderwijs 12-16 jaar

Doe een Maatschappelijke Stage!

Maatschappelijke Stage (MaS) is sinds 2011 een echt schoolvak. Tijdens je Maatschappelijke Stage, van in totaal dertig uur, maak je kennis met vrijwilligerswerk in de natuur. Iedere school regelt zelf hoe de Maatschappelijke Stage er precies uit komt te zien. In welk jaar de stages plaatsvinden en hoe de uren verdeeld kunnen worden.

Ben jij op zoek naar een groene Maatschappelijke Stage die bij jou past? Dat is heel makkelijk! Je kiest wat jij leuk vindt en doet daarmee gelijk iets goeds voor de natuur. Of je nu aan de slag gaat bij een natuurorganisatie, meehelpt met het begeleiden van basisschoolleerlingen, klussen van boswachters of opzichters of een leuke dag organiseert voor kinderen uit de buurt; je steekt er altijd veel van op, het is hartstikke leuk en je maakt ook anderen blij!

Meer weten? Bel dan Jan Piet de Boer (0512-383800) en neem een kijkje op www.keiindemaatschappij.nl

Natuurwerkdag: leuk, leerzaam en gezellig!

Zet alvast in je agenda: De Natuurwerkdag, ieder jaar op de eerste zaterdag van november. Steeds meer mensen – jong en oud – doen mee aan de Natuurwerkdag, de grote ‘opknapbeurt’ van het Nederlandse landschap. In het hele land steken meer dan 12000 mensen vrijwillig de handen uit de mouwen voor de natuur bij hen in de buurt.

De activiteiten variëren van snoeien, zagen en hooien tot het schoonmaken van poelen en paden, het knotten van wilgen, snoeien van fruitbomen en verwijderen van riet. Veel kinderen en jongeren helpen bij het opruimen van takken en volladen van kruiwagens. Op sommige locaties zijn zelfs speciale jeugdactiviteiten, zoals het bouwen van nestkastjes of het maken van bezems.

Meer weten over de Natuurwerkdag in Fryslân? Kijk op www.natuurwerkdag.nl en houd de Facebookpagina van Landschapsbeheer Friesland in de gaten.

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00

Volg ons

Provinciale organisaties LandschappenNL
Selecteer je provincie op de kaart.