Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

Recreanten

Fietsers bij het TjongerkanaalFriesland is een provincie met een uniek karakter met veel verschillende landschapstypen. Een ideale provincie om te wandelen, te fietsen, te genieten van het landschap of op een andere manier te recreëren. Landschapsbeheer Friesland heeft veel projecten ontwikkeld om het Friese landschap nog toegankelijker te maken voor de recreant door bijvoorbeeld wandelpaden te herstellen of de Friese historie nog meer beleefbaar te maken.

Hieronder vind u leuke ideeën voor ‘een dagje of meerdere dagjes uit’ in Friesland. 

Wandelen 

Landschapsbeheer Friesland werkt aan het toegankelijk en beleefbaar maken van het landschap voor wandelaars. Er zijn in verschillende projecten om ommetjes, paden, routes en netwerken van paden te creëren om het de wandelaar naar de zin te maken. Een van de projecten is 'Waddenwandelen". 

Lees meer over wandelen in Friesland.

Geocaching

Op zoek naar bijzondere plekken en verstopte ‘schatkisten’ aan de hand van coördinaten en de gps-ontvanger of smartphone.  U heeft er misschien nog nooit van gehoord, maar Geocaching wordt in Nederland steeds populairder. In Friesland liggen al zo’n 2000 schatkistjes verstopt; in vaktermen worden ze ook wel caches genoemd. Sinds half juni 2016 zijn er ook caches met bijzondere inhoud te vinden bij de schansen van de Friese Waterlinie. 

Lees meer over Geocaching langs de Friese Waterlinie.

Fietsroute langs de Friese Waterlinie

Zoekt u een wandel- of fietsroute langs een stukje Friese geschiedenis? Landschapsbeheer Friesland heeft samen met vele betrokkenen onderdelen van de Friese Waterlinie herstelt en een routekaart ontwikkeld die u langs de linie leidt.

Lees meer over de Fietsroute langs de Friese Waterlinie. 

Stekjes in Friesland: bijzondere bankjes

Kom even tot rust tijdens een wandel- of fietstocht en bekijk het Friese landschap met andere ogen met ‘de twaalf stekjes van Noordoost-Friesland’. De twaalf stekjes zijn unieke zitplaatsen waar je tijdens het wandelen of fietsen even kunt rusten, waar je van het landschap kunt genieten en waar je mensen kunt ontmoeten.

Lees meer over de stekjes in Friesland.

 

 

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00

Volg ons

Provinciale organisaties LandschappenNL
Selecteer je provincie op de kaart.