Actieplan Groene Vrijwilligers
Acht ‘groene organisaties’ in Fryslân hebben het Actieplan Groene Vrijwilligers opgesteld. Samen kunnen ze rekenen op wel 5500 vrijwilligers die zich wekelijks of maandelijks inzetten. Daarbovenop komen nog alle vrijwilligers die incidenteel actief zijn, zoals bij de natuurwerkdag en NLDoet. De partijen zien kansen voor meer samenwerking, zodat de bestaande vrijwilligers bijvoorbeeld kennis...
Natuerlik Ferskaat mei de Mienskip
Samen met FMF en stichting Wrâldfrucht is Landschapsbeheer Friesland in het voorjaar 2020 gestart met het project ‘Natuerlik Ferskeat mei de Mienskip’, gericht op Noordoost-Fryslân. Bewoners van de dorpen Kollum, Kootstertille, Noardburgum, Rinsumageast en Feanwâlden maken zich de komende 2 jaar sterk voor de biodiversiteit in en rond het dorp.
We gaan samen met de bewoners aan de slag met...
Doarpstún Bakkeveen
Bewoners van Bakkeveen maken hun dorp groener en biodiverser. De commissie Doarpstún Bakkeveen heeft Landschapsbeheer Friesland ondersteuning gevraagd bij de ontwikkeling van Bakkeveen als Doarpstún.
De Griene Trijhoek
Bewoners in de buurt van Margje’s Reed – een fiets- en wandelpad tussen Gorredijk en Terwispel – komen samen met Natuurvereniging Geaflecht in actie om het pad aantrekkelijker te maken, zowel voor insecten als voor passanten. Landschapsbeheer Friesland ondersteunt hen hierbij.
Programma Eetbaar Fryslân
Veel voedsel reist de halve wereld rond voordat het in een winkel belandt waar de consument het vervolgens koopt. Dit is niet nodig vinden Landschapsbeheer Friesland, de Friese Milieu Federatie, Nordwin College en Netwerk Duurzame Dorpen. In Friesland worden immers ook heerlijke producten verbouwd. De organisaties streven binnen het programma Eetbaar Fryslân naar een duurzamere manier van...