Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Mens en maatschappij Actuele projecten

Natuurwerkdag 2010 Op elke eerste zaterdag van november vindt de Natuurwerkdag plaats. Iedereen kan op deze dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. De Natuurwerkdag is eigenlijk een opknapbeurt van het landschap en de grootste vrijwilligersactie in de Nederlandse natuur. Afhankelijk van de streek en de locatie zijn er verschillende activiteiten zoals snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, knotten van wilgen, maken van takkenrillen en verwijderen van riet.

Meedoen?

Landschapsbeheer Friesland is coördinator van de Natuurwerkdag in de provincie Fryslân. Wil je meedoen aan de Natuurwerkdag als deelnemende partij in Friesland? Neem dan contact met ons op via 0512-38 38 00. Wil je meedoen als vrijwilliger? Kijk dan voor het hele overzicht aan activiteiten in alle provincies op www.natuurwerkdag.nl en meld je aan. We zien je graag op de Natuurwerkdag!

 

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door LandschappenNL, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland. Landschapsbeheer Friesland organiseert deze dag in Friesland. Ondersteunende partijen zijn: de IVN Vereniging (voor natuur- en milieueducatie), de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), de ANWB en de KNNV (vereniging voor veldbiologie).

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora