Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Mens en maatschappij Groen Traineeship

Groen traineeship Greenteam van het NoordenDeze vacature is inmiddels vervuld. 

 

Ben jij tussen de 16 en 30 jaar, ben je één dag in de week beschikbaar en wil jij je inzetten voor biodiversiteit in Fryslân? Geef je dan op voor ons Groen Traineeship ‘Greenteam van het Noorden’.

Zoals je waarschijnlijk wel weet, gaat het niet goed met de biodiversiteit in Fryslân. In de periode 1990 tot en met 2010 is de soortenrijkdom in de provincie met ongeveer 20 procent afgenomen. In ons project ‘Natuerlik Ferskaat’ gaan we samen met dorpsbewoners concrete maatregelen nemen om de biodiversiteit in en rond het dorp te vergroten. Daar doen vier dorpen langs de Waddenkust aan mee. Het dorp Oosterbierum kan op korte termijn starten met de uitvoering.

En daar hebben wij (Landschapsbeheer Friesland) en het dorpsbelang Oosterbierum jouw hulp bij nodig. De dorpsbewoners hebben al een plan en financiering, maar nu de uitvoering nog…

Samen met je team van +/- tien jongeren ga je aan de gang met de volgende opdracht: ‘Het realiseren van biodiversiteitsplannen met behulp van vrijwilligers in het dorp Oosterbierum.’ Er moet nog veel gebeuren. Denk aan overleggen met grondeigenaren, zoals boeren, de gemeente of het Waterschap. Maar er moeten ook werkdagen georganiseerd worden met vrijwilligers en promotie gemaakt worden. Maar denk ook aan het organiseren van een ‘boomfeestdag’ met kinderen van de plaatselijke basisschool. Gezellig, leerzaam en veel publiciteit. Hoe leuk is dat?! Je krijgt binnen deze opdracht veel vrijheid.

Wat krijg je ervoor?
Na afronding van dit Groen Traineeship ontvang je van ons een certificaat en een aanbevelingsbrief. Ook krijg je een vrijwilligersvergoeding en een reiskostenvergoeding. Maar misschien nog wel belangrijker: een leuke tijd met andere jongeren, een groener tintje van je CV, werkervaring, de ruimte om je te ontplooien en jezelf beter te leren kennen, een netwerk op te bouwen én bij te dragen aan een mooier, biodiverser Fryslân. 

Aanmelden?
Wil je meedoen met dit Groen Traineeship ‘Greenteam van het Noorden’? Geef je dan snel op via: https://nl.deedmob.com/Groen-Traineeship/deeds/14406. Via deze link vind je ook meer informatie over de traineeship. Heb je vragen? Neem dan contact op met Jan Piet de Boer via 0512-383800 (vraag naar Jan Piet de Boer) of via j.p.deboer@landschapsbeheerfriesland.nl.

Groen Traineeship
Het Groen Traineeship-programma is een samenwerking tussen de groene organisaties Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, LandschappenNL, Natuurmonumenten, VBNE,  Milieudefensie en SoortenNL. Het traineeship maakt onderdeel uit van de maatschappelijke diensttijd dat vanuit de overheid gestimuleerd wordt.

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Met uw gift helpt u ons het Friese landschap te onderhouden
Meld u aan op Groen Licht om op te hoogte te blijven via de nieuwsbrief
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora