Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Mens en maatschappij Natuureducatie

Biologiedagen Landschapsbeheer FrieslandVoor basisscholen organiseert LBF samen met de NME-centra al jaren met succes de Biologiedagen. Bij veel basisscholen zijn Biologiedagen inmiddels een begrip. Leerlingen weten door biologielessen al het nodige van de natuur. Maar tijdens een Biologiedag gaan ze daadwerkelijk de natuur in.

De dag begint altijd met een excursie voor de hele groep. Daarna werkt de helft van de groep aan veldopdrachten terwijl de anderen zich bezighouden met praktisch natuurbeheer. Na de lunch wisselen de werkzaamheden.De leerlingen werken onder deskundige begeleiding. Ze leggen bijvoorbeeld broeihopen aan voor ringslangen, onderhouden poelen of verrichten werkzaamheden in bos of heide. Elke leerling maakt zo kennis met de zorg voor natuur en landschap. Beginnend in de buurt van school. LBF en de NME-centrum bij u in de buurt regelen alles en proberen zo dicht mogelijk in de buurt van uw school c.q. woonplaats te blijven. 

Het aanmelden voor de biologiedag gaat via de NME-centra. Voor vragen kunt u contact opnemen met Jan Piet de Boer (j.p.deboer@landschapsbeheerfriesland.nl of 0512-383800).

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Met uw gift helpt u ons het Friese landschap te onderhouden
Meld u aan op Groen Licht om op te hoogte te blijven via de nieuwsbrief
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora