Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Nieuws

foodwalkIn het kader van het landelijk project Lekker Landschap heeft Wâldpyk samen met Landschapsbeheer Friesland een foodwalk ontwikkeld. De route van ongeveer zeven kilometer start bij De Kruidhof in Buitenpost en leidt u door de verschillende landschappen tussen Buitenpost en Kollum. Onderweg kunt u bij een aantal leuke bedrijfjes terecht voor onder meer planten en streekproducten.

In de folder vindt u de routebeschrijving van de wandeling die u door verschillende landschappen voert. U komt bijvoorbeeld over de Swadde en door it Paradyske, een kleinschalig landschap tussen Buitenpost en Kollum. Het laatste deel van de route voert u langs een aantal leuke bezienswaardigheden bij Buitenpost. U komt via het Haersma de Withpark bij Op 'e Stâl, een knusse gezellige winkel met allerlei streekproducten.

In de sloot naast het H. Ottevangerspaad-Noard kunt u munt vinden. Met dit plantje kunt u na afloop van de wandeling het heerlijke drankje 'Drakenbloed' van Anneke Bontekoe maken. Het recept daarvan is op de folder van de foodwalk te vinden. Uitgebreide informatie over de route en wat u zoal onderweg tegenkomt, is te vinden in het document Lekker Landschap Eetbaar erf Buitenpost – Kollum.

Veel wandelplezier!

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Met uw gift helpt u ons het Friese landschap te onderhouden
Meld u aan op Groen Licht om op te hoogte te blijven via de nieuwsbrief
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora