Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

Een ‘plukbos’ op de Grinspôle bij Rottevalle

Plantactie voor een ‘Lekker Landschap’ van Landschapsbeheer Friesland

Vrijwilligers van Staatsbosbeheer hebben op dinsdag 1 maart eetbare gewassen geplant in Plantdag bij de Leijennatuurgebied de Grinspôle aan het meer De Leijen. Landschapsbeheer Friesland organiseerde deze plantactie samen met IVN De Wâlden, Staatsbosbeheer en de eigenaren van het paviljoen De Leyen. De Grinspôle is een voormalig natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer. Het terrein is onlangs opgeknapt en omgevormd tot een educatief en recreatief bos. In de komende maanden zal hier ook een ‘plukbos’ groeien.

Mirjam Frieswijk van IVN De Wâlden organiseert al enige tijd educatieve excursies langs de Leijen. Ook geeft Mirjam in samenwerking met de kok van het Paviljoen de Leyen regelmatig workshops met als thema ‘eetbare gewassen uit de natuur’. Over een aantal maanden kan zij ook eetbare vruchten plukken dichtbij het paviljoen zoals rode- en zwarte bessen, verschillende noten en zoete kersen. De vruchten zullen te zijner tijd ook verwerkt worden in de gerechten op de menukaart van het paviljoen.

Deze plantactie maakt deel uit van het landelijk project ‘Lekker Landschap’. Dit is een samenwerking tussen Stichting Waarde en de provinciale stichtingen Landschapsbeheer en wordt geheel gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij. Naast de medewerking van deze genoemde organisaties kan de ‘plukbos’ Grinspôle gerealiseerd worden door een bijdrage van Staatsbosbeheer, Natuur- en Landschapsvereniging ’De Wâlden, de Marren’ en de eigenaren van het Paviljoen de Leyen. 

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00

Volg ons

Provinciale organisaties LandschappenNL
Selecteer je provincie op de kaart.