Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Nieuws

Boomfeestdag in DamwaldLeerlingen van groep 8 van De Bron en De Fontein uit Damwâld hebben woensdagmorgen tijdens de nationale boomplantdag 183 bomen en struiken geplant aan de Tjeerd Foekesloane in Damwâld. Wethouder Gerben Wiersma plantte het eerste boompje.

Natuur en Milieu Educatie centrum de Klyster heeft ’s ochtends bij de betrokken scholen een gastles verzorgd over eetbare planten, bloemen en vruchten. Daarna zijn langs de Tjeerd Foekesloane door de kinderen verschillende soorten geplant: Appel, peer, zoete kers, wichter, hazelaar, gele kornoelje, tamme kastanje, rode bes, zwarte bes en framboos. Na afloop kregen de kinderen een ‘eetbaar’ struikje mee.

Natuurbeleving als dagelijkse kost, simpel en vooral heel leuk. Overal in de vrije natuur zijn eetbare planten, bloemen, vruchten, noten en paddenstoelen te vinden. Het landelijke project ‘Lekker Landschap’ wil je hiervan bewust maken. Landschapsbeheer Friesland is de provinciale trekker van dit project. Met de gebiedsontwikkeling rondom De Centrale As wordt gewerkt aan de ontwikkeling van recreatie, natuur, landbouw en landschap. Met onderhoud aan elzensingels wordt de landschapsstructuur hersteld en versterkt. In een aantal situaties wordt de landschapsstructuur langs aangelegde fiets- en voetpaden met eetbare soorten versterkt.

Meer ontdekken over al het lekkers in het landschap? Kijk snel op de website www.lekkerlandschap.nl.

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Met uw gift helpt u ons het Friese landschap te onderhouden
Meld u aan op Groen Licht om op te hoogte te blijven via de nieuwsbrief
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora