Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Nieuws

Inschrijftermijn met twee weken verlengdGroene Knopen Rode draden prijsvraag

De eerste plannen die meedingen naar de prijs voor het beste idee voor een buurtboomgaard van Noord-Nederland liggen inmiddels bij de jury. Maar de wedstrijd is nog niet gelopen. Tot 15 mei kunnen dorpen en wijken die een verrassend, origineel of mooi idee hebben voor een groene ontmoetingsplek waarvan de hele buurt de vruchten kan plukken, hun plan insturen. De jury beloont het beste idee met 500 euro.

Met de prijsvraag ‘Onze boomgaard is goud waard’ kan elke buurt of wijk in Groningen, Friesland en Drenthe een mooi startbedrag winnen voor de realisatie van hun plan. Het kan gaan om een nieuwe buurtboomgaard, maar ook om uitbreiding van een bestaande. Ook ideeën om een bestaande buurtboomgaard op een originele manier in te zetten voor de buurt zijn welkom. Op 1 juni maken Landschapsbeheer Groningen, Friesland en Drenthe de zes genomineerden bekend. Meer informatie over de prijsvraag en de voorwaarden staan op www.landschapsbeheergroningen.nl.

Groene knopen, Rode draden

De afgelopen drie jaar hebben Landschapsbeheer Groningen, Friesland en Drenthe met steun van het, door het Prins Bernhard Cultuur Fonds beheerde, Helena Vrucht Fonds en samen met bewoners al zo’n 85 boomgaarden gerealiseerd. Daarnaast zijn er snoeicursussen gegeven. Het project ‘Groene knopen, Rode draden’ wil buurtbewoners bewust maken van de waarde van fruitbomen en vruchtenstruiken voor de biodiversiteit in de bewoonde omgeving.

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Met uw gift helpt u ons het Friese landschap te onderhouden
Meld u aan op Groen Licht om op te hoogte te blijven via de nieuwsbrief
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora