Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Nieuws

Makkum Aantrekkelijk Duurzaam 2Jury maakt winnaar buurtboomgaardenprijsvraag bekend

In de eigen ‘boomgaard’ van Landschapsbeheer Groningen sluiten de drie noordelijke provincies Landschapsbeheer zaterdag 1 oktober het project ‘Groene knopen, Rode draden’ officieel af. Dat doen ze met een gezellig oogstfeest. Iedereen die iets met vruchtbomen heeft, is welkom. Op het programma staan onder meer een perenlezing door de voorzitter van de Noordelijke Pomologische Vereniging en de bekendmaking van de winnaar van de prijsvraag ‘Onze boomgaard is goud waard!’

De afgelopen vier jaar hebben de deelnemers aan het project ‘Groene knopen, Rode draden’ in Groningen, Friesland en Drenthe samen meer dan 85 boomgaarden aangeplant. Dat is een prachtige oogst van een project waar heel veel dorpen met groot enthousiasme aan hebben gewerkt. Er zijn vruchtbomen geplant bij basisscholen en bij verzorgings- en verpleeghuizen, maar ook op verrommelde terreintjes die door de inzet van de buurt zijn veranderd in groene oases voor mens en dier.

Oogstmarkt
Tijdens de gezellige oogstmarkt op het terrein van Landschapsbeheer Groningen in Hoogkerk wordt de opbrengst van het project gevierd. Er zijn demonstraties en diverse standjes waar vruchtboomliefhebbers onder meer hun onbekende rassen kunnen laten determineren. De markt begint om 13.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Rond 14.15 uur worden de winnaars bekend gemaakt van de prijsvraag ‘Onze boomgaard is goud waard!’. Wie gaat er zaterdag naar huis met de hoofdprijs van vijfhonderd euro? Er zijn vijf dorpen genomineerd: Mussel, Roden, Slochteren, Fluitenberg en Makkum. De prijs wordt uitgereikt door Tammo Katuin, voorzitter van de Noordelijke Pomologische Vereniging.

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Met uw gift helpt u ons het Friese landschap te onderhouden
Meld u aan op Groen Licht om op te hoogte te blijven via de nieuwsbrief
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora