Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Nieuws

De grootste vrijwilligersactie in het groen

 DSC0035Iedereen kan op zaterdag 5 november de handen uit de mouwen steken tijdens de grootste vrijwilligersactie in het groen. De aftrap van de natuurwerkdag vindt om  09:30 plaats door directeur Regina ter Steege van Landschapsbeheer Friesland en directeur Henk de Vries van It Fryske Gea. Zij doen dat in natuurgebied de Schaopedobbe in de buurt van Elsloo.

Tijdens de natuurwerkdag op de Schaopedobbe gaan we opslag verwijderen zodat de karakteristieke heidevelden blijven bestaan. Dit is altijd veel werk en daarom kunnen de beheerders extra hulp goed gebruiken. Er zijn leuke klussen voor de kinderen en bovendien is er een mogelijkheid om met de beheerder een wandeling door het gebied te maken. Natuurlijk worden de vrijwilligers verwelkomd met koffie, thee of limonade en ook in de middag staan er lekkere broodjes klaar. Het belooft een gezellige dag te worden. Er is plek voor 75 vrijwilligers, dus geef je snel op.

Klik voor een overzicht van de locaties op het kaartje van Friesland. 

Kaart met Friese NatuurwerkdaglocatiesMeer locaties
Maar er zijn nog meer leuke en nuttige klussen in het Friese landschap waar eigenaren of beheerders extra hulp goed kunnen gebruiken. Wat dacht je van bramen verwijderen zodat er een blotevoetenpad voor kinderen aangelegd kan worden op kinderboerderij de Naturij in Drachten of het snoeien van bomen in de fruitboomgaard in Wergea. Ook Stichting Vrienden van de Wâldhúskes kan hulp gebruiken bij het snoeien van de beplanting en na afloop organiseren ze ook nog een leuke kinderactiviteit. Kijk voor meer locaties op www.natuurwerkdag.nl.

Veel deelnemers beleven, samen met andere, op deze manier het landschap op een heel andere manier dan ze gewend zijn. Op sommige locaties worden ook excursies of kinderactiviteiten georganiseerd.

Meldt u ook aan
Aanmelden voor de natuurwerkdag? Ga naar de website www.natuurwerkdag.nl, zoek een leuke locatie in de buurt en meld je aan. Op onze Facebookpagina (facebook.nl/landschapsbeheer) en via Twitter (@LBFriesland) kun je het laatste nieuws volgen. De Natuurwerkdag wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

 

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Met uw gift helpt u ons het Friese landschap te onderhouden
Meld u aan op Groen Licht om op te hoogte te blijven via de nieuwsbrief
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora