Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Nieuws

Broeihoop2 kleinTijdens de grootste vrijwilligersactie NLdoet 11 maart gaan we de natuur een handje helpen op Landgoed Boschhoeve. Landschapsbeheer Friesland organiseert een werkdag op het landgoed waarbij onder meer broeihopen gemaakt worden voor de ringslang, opslag wordt verwijderd en een Bosuilenkast wordt geplaatst.

Op 11 maart kan Landschapsbeheer Friesland de hulp gebruiken van 25 vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken op landgoed Boschhoeve bij Nijeberkoop. De natuur wordt een handje geholpen door onder meer broeihopen te maken waar ringslangen hun eieren kunnen leggen. Deze broeihopen zijn cruciaal voor de voortplanting van deze slangen. Vrijwilligers kunnen die dag ook aan de slag om een bosuilenkast en een aantal nestkastjes op te hangen zodat een uilenpaartje en broedvogels een plek hebben om te broeden. Daarnaast wordt de opslag (jonge boompjes) verwijderd zodat de karakteristieke heidevelden blijft bestaan. Hierbij worden de vrijwilligers bijgestaan door een schaapskudde die de heide begraast. Dit onderhoud van de heidevelden is voor veel diersoorten belangrijk, zoals de adder (slang), boomleeuwerik (vogel) en het heideblauwtje (vlinder).

In broeihoop gevonden eischalen ringslangAanmelden

Wil jij de natuur ook een handje helpen? Landschapsbeheer Friesland zoekt nog een aantal vrijwilligers die op 11 maart de handen uit de mouwen willen steken. Voor lunch wordt gezorgd. Aanmelden kan via de website van NLdoet.

Trots

Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2017 voor de 13e keer. Tijdens de editie van 2016 zijn ruim 9.000 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Hieruit blijkt dat Nederland een land is van vrijwilligers en daar mogen we met z’n allen trots op zijn.”

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Met uw gift helpt u ons het Friese landschap te onderhouden
Meld u aan op Groen Licht om op te hoogte te blijven via de nieuwsbrief
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora