Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

Doe ook mee met de Natuurwerkdag 4 november

Natuurwerkdag 3Doe ook mee met de grootste vrijwilligersactie in het groen!

Samen buiten aan de slag, dat kan weer op de eerste zaterdag van november tijdens de Natuurwerkdag. In 2017 organiseert Landschapsbeheer Friesland de Friese Natuurwerkdag alweer voor de 17e keer op ruim 20 locaties door heel Friesland.

Dit jaar wordt de natuurwerkdag afgetrapt om 09:00 in de dorpstuin van Hurdegaryp. Wethouder Ellen Bruins Slot-Janmaat van Tytsjerksteradiel kookt samen met een goede kok de lunch voor de deelnemers van de locatie met producten uit de tuin. In deze gemeenschapstuin worden op natuurlijke wijze groenten en fruit verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Bovendien zijn er houtrillen, zodenmuurtjes en afscheidingen van wilgentenen gemaakt en deze vormen goede schuilplekken voor insecten, kleine zoogdieren en vogels. De dorpstuin heeft biodiversiteit dus hoog in het vaandel.

Meer locaties

Maar er zijn nog meer leuke en nuttige klussen in het Friese landschap waar eigenaren of beheerders extra hulp goed kunnen gebruiken. Wat dacht je van het knotten van wilgen bij boer Reijenga of het behouden van de heide op het Mandefjild van It Fryske Gea. Kijk voor meer locaties op www.natuurwerkdag.nl.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers

Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, elzensingels, houtwallen en boomgaarden is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Friese landschap.

Samen aan de slag op de Natuurwerkdag

Naast dat de natuurwerkdag een grote opknapbeurt is van ons landschap, is het ook nog eens gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan. Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor een buitenlocatie in de buurt en meldt je samen met je buren, vrienden of familie aan.

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00

Volg ons

Provinciale organisaties LandschappenNL
Selecteer je provincie op de kaart.