Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

Vrijwilligers geven Friese landschap een opknapbeurt

Natuurwerkdag Dorpstuin Hurdegaryp 2017Natuurwerkdag alweer voor de 17e keer georganiseerd

Afgelopen zaterdag heeft het Friese landschap tijdens de Natuurwerkdag op 26 locaties een opknapbeurt gekregen. Ruim 850 vrijwilligers zijn aan het werk geweest in de natuur met onder andere snoeien, boompjes verwijderen, wilgen knotten en nog veel meer. Dit jaar werd de grootste vrijwilligersactie in het groen voor de zeventiende keer georganiseerd.

26 werklocaties in Friesland
Er waren dit jaar 26 natuurwerkdaglocaties verspreid over de provincie. Vrijwilligers hebben onder meer geholpen met wilgen knotten, snoeien, kleine boompjes verwijderen en het planten van bloembollen. Boer Tsjerk Yntema mocht op zijn boerenbedrijf in samenwerking met IVN Heerenveen dit jaar 50 vrijwilligers verwelkomen. Ook Staatsbosbeheer heeft 110 vrijwilligers ontvangen in het moerasgebied de Houtwiel waar zij boompjes hebben omgezaagd. Ook op Dekemastate werd er druk gewerkt door ruim 80 vrijwilligers die veel snoeiwerk hebben verzet.

Gekookt in dorpstuin Hurdegaryp
Dit jaar vond de aftrap van de Natuurwerkdag plaats in Dorpstuin Hurdegaryp. Wethouder Ellen Bruins Slot-Janmaat van gemeente Tytsjerksteradiel kookte samen met kok Djurre een smoothie en een lunch voor de 45 vrijwilligers die werken op de locatie. Hierbij gebruikten zij producten uit de tuin zoals boerenkool en spruitjes. De vrijwilligers hebben veel werk verzet waaronder het opschonen van de bijen- en vlindertuin, het aanleggen van drainage en het knotten van wilgen.

Bedankt!
Landschapsbeheer Friesland, organisator van de Natuurwerkdag in Friesland, kijkt terug op een zeer geslaagde Natuurwerkdag. “Wij willen alle vrijwilligers bedanken die zich hebben ingezet om het landschap een opknapbeurt te geven”, aldus Regina ter Steege, directeur van Landschapsbeheer Friesland.
Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Friese landschap.

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00

Volg ons

Provinciale organisaties LandschappenNL
Selecteer je provincie op de kaart.