Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Nieuws

NatuurwerkdagGroen traineeship: voor een groen hoofd, hart en handen.

Bomen zagen, een campagne bedenken om plasticgebruik te verminderen of op een festival vertellen hoe belangrijk natuur en milieu zijn. Zes groene organisaties(Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, LandschappenNL, Natuurmonumenten, VBNE, Milieudefensie en SoortenNL) hebben de handen ineengeslagen om te starten met een Groen Traineeship. Het traineeship maakt onderdeel uit van maatschappelijke diensttijd dat vanuit de overheid gestimuleerd wordt. Eind januari is de subsidieaanvraag voor een Groen Traineeship goedgekeurd. Het doel is nu om in anderhalf jaar 200 jongeren een plek te geven binnen een groene organisatie.

Tijdens het traineeship krijgen deelnemers tussen de 16 en 30 jaar de ruimte om zich te ontplooien, een netwerk op te bouwen en bij te dragen aan een betere wereld. De jongeren zijn hands-on bezig en eindigen met een concreet resultaat: ze dragen op een unieke manier bij aan een beter milieu en mooiere natuur. Na afronding van het Groen Traineeship ontvangen deelnemers een certificaat en een aanbevelingsbrief. Maar het is een wisselwerking, de organisaties kunnen op hun beurt juist leren van de frisse blik van jongeren.

Zie je kansen om vanuit één van de betrokken organisaties een project te ontwikkelen? Houd de berichtgeving in de gaten, we gaan binnenkort gaan van start!

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Met uw gift helpt u ons het Friese landschap te onderhouden
Meld u aan op Groen Licht om op te hoogte te blijven via de nieuwsbrief
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora