Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Nieuws

omslag terpen en wierden 3DTweeduizend jaar dynamische ontwikkeling

Tijdens een symposium in Hallum op 6 oktober jongstleden, waar de resultaten van het project Terpen- en Wierdenland, een verhaal in ontwikkeling werden uitgelicht, is ook het boek Terpen en Wierdenland van historicus, journalist en auteur Erik Betten gepresenteerd.

Erik Betten beschrijft dit boek de dynamische ontwikkeling van tweeduizend jaar terpenland, steeds met het huidige landschap als gids. Aan de orde komen onder andere de vorming van het kustlandschap na de laatste ijstijd, de bloei van de Noordzeecultuur, en de bebouwing en het dagelijks leven op de terpen.

Een belangrijke plek in het boek is weggelegd voor de Groninger dorpen Godlinze, Ulrum en Warffum en de Friese dorpen Firdgum, Hallum en Wijnaldum. In samenwerking met de inwoners zijn de terpen onderzocht en is de geschiedenis van terp en omliggend landschap in woord en beeld vastgelegd.

Terpen- en Wierdenland is te koop via onze webwinkel www.noordboek.nl en bij de boekhandel.

Boekgegevens: Terpen- en Wierdenland, Erik Betten, Uitgeverij Noordboek, ISBN 978-90-5615-4721, 200 pagina’s, rijk en full colour geïllustreerd, € 25,00

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Met uw gift helpt u ons het Friese landschap te onderhouden
Meld u aan op Groen Licht om op te hoogte te blijven via de nieuwsbrief
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora