Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Nieuws

Gezocht: begeleiders voor Gezond Natuur WandelenHeeft u interesse in natuur en landschap en wandelt u graag? Wij zoeken vrijwilligers in Friesland die hun enthousiasme voor natuur en wandelen willen delen en op regelmatige basis een wandelgroep willen begeleiden voor Gezond Natuur Wandelen. Deze wandelingen zijn laagdrempelig en iedereen kan meedoen. Ook mensen op leeftijd lopen mee, die op deze manier in beweging blijven en onder de mensen blijven komen.

De stichting Gezond Natuur Wandelen is in 2014 gestart met het opzetten van gratis wekelijkse wandelingen in de natuur of het groen in de stad. Landschapsbeheer Friesland zet zich in om de wandelingen in Friesland op te starten. Via www.gezondnatuurwandelen.nl/wandelen/vind-een-wandeling vindt u al bestaande wandelingen.

Deze wandelingen willen we ook graag bij u in de buurt opstarten en hiervoor hebben we begeleiders nodig. Samen bespreken we vanaf welke plaats en tijd we periodiek een uurtje kunnen wandelen.

Tijdens de wandeling kunt u iets over de natuur vertellen, maar dat hoeft niet. Hiervoor hoeft u echt geen expert te zijn.

De wandelingen worden in nauwe samenwerking georganiseerd met lokale partijen op het gebied van gezondheidszorg, welzijn, natuurbeheer en (wandel)sport. Het betreft een breed gedragen sociaal en sportief initiatief. Bent u geïnteresseerd om een wandelgroep te begeleiden? Of kunt u ons helpen om begeleiders te vinden voor Gezond Natuur Wandelen? Meldt u dan aan via www.landschapsbeheerfriesland.nl/aanmeldformulier-vrijwilligers. Voor meer informatie kunt u gerust contact opnemen met Doetje de Jong via 0512 38 38 00 of een mailtje sturen naar d.dejong@landschapsbeheerfriesland.nl.

 

Dinsdag 10 juli organiseren we een korte bijeenkomst in It Beekpronkje in Katlijk. We starten om 17.00 uur. U krijgt eerst informatie over Gezond Natuur Wandelen, waarna u een wandeling van een half uurtje kunt ervaren.

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Met uw gift helpt u ons het Friese landschap te onderhouden
Meld u aan op Groen Licht om op te hoogte te blijven via de nieuwsbrief
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora