Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

Inwoners Drachtstercompagnie maken dorp ‘groener’

Drachsterscompagnie Doarpen yn 't GrienOp zaterdag 9 maart haalden inwoners van Drachtstercompagnie de scheppen uit de schuur. Op deze dag gingen zij namelijk aan de slag met een nieuwe boomgaard bij de pastorie en maakten zij een plantenborder bij het plaatselijke café in orde.

Op zaterdagochtend stond er heel wat te gebeuren. Na een officieel gelegenheid met de wethouder gingen een aantal vrijwilligers fruitbomen planten bij de pastorie. Basisschoolkinderen hielpen mee met het planten van lavendel in een nieuwe plantenborder. Langs de achterzijde van deze border werden inheemse rozen aangeplant. ’s Middags konden bewoners zelf aan de slag in de tuin met plantgoed dat vanuit het project ‘Doarpen yn ’t Grien’ van Landschapsbeheer Friesland geleverd werd.

Doarpen yn’t Grien
Naast deze plantdag werden er nog meer werkzaamheden uitgevoerd om het dorp groener te maken. Onder meer de Smidswei, het parkje bij het kunstwerk en de speeltuin werden nog aangepakt. De plantdag en de andere werkzaamheden in Drachtstercompagnie zijn onderdeel van het project Doarpen Yn’t Grien van Landschapsbeheer Friesland. Het doel van het project is de groenstructuur van het dorp versterken. Een groencommissie bestaande uit zeven inwoners van Drachtstercompagnie heeft zich in het afgelopen jaar met veel energie beziggehouden met het maken van plannen en met het organiseren van de uitvoering van deze plannen.

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00

Volg ons

Provinciale organisaties LandschappenNL
Selecteer je provincie op de kaart.