Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Nieuws

groep GNWVanaf zondag 7 april start in Oranjewoud een tweewekelijkse groepswandeling. Er wordt gestart om 11.00 uur in de ochtend vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Tjaarda’s laan. De wandeling duurt ongeveer een uur en iedereen kan meedoen. Opgave is niet nodig.

De groepswandeling wordt begeleid door vrijwilligers. Zij zetten voor iedere wandeling een nieuwe route uit en vertellen onderweg een paar keer iets over de natuur. Het tempo wordt aangepast aan de groep. Na afloop is er de mogelijkheid om nog even samen een kopje koffie of thee te drinken.

Vanaf mei wordt er ook iedere eerste woensdag van de maand gewandeld bij de Heide in Heerenveen. Er wordt dan om 14.00 uur verzameld op de parkeerplaats aan de noordzijde van het recreatiegebied naast de Rottumerweg.

Deze wandelingen worden georganiseerd door Landschapsbeheer Friesland en stichting Gezond Natuur Wandelen. Het doel is dat men in beweging komt, geniet van de natuur en sociale contacten opdoet. Er wordt nog gezocht naar meer vrijwilligers die het leuk vinden om een wandeling te begeleiden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Landschapsbeheer Friesland via telefoonnummer 0512-383800 of j.vandenhoven@landschapsbeheerfriesland.nl.

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora