Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Nieuws

Auke en Rennie Stremler Streekweek 2019 Eetbaar Fryslân Weidelunch Wil jij de smaak van Fryslân wel eens proeven, kom dan naar de afsluitende lunch in de weilanden bij Jorwert op donderdag 27 juni om 13.00 uur. Voor maar €4,50 eet je de heerlijkste producten van eigen bodem!

Locatie:

Biologisch boerenbedrijf Op de Him is prachtig gelegen in de weilanden van Jorwert bij natuurgebied de Lionserpolder. Naast het produceren van melk, kaas en vlees houden Auke en Rennie Stremler zich actief bezig met weidevogelbeheer. Hun eigen zuivel- en vleesproducten verkopen ze in de boerderijwinkel.

In 2009 schakelt de familie Stremler over van intensieve veeteelt naar agrarisch natuurbeheer. Zo vervangen ze geleidelijk de koeien uit hun veestapel door het oud Groninger ras, de blaarkop. Inmiddels is het bedrijf gegroeid van 16 hectare naar 62 hectare en is het van agrarisch natuurbeheer doorgegroeid naar een volledig biologisch boerenbedrijf.

Geniet van vers gebakken molenaarsbrood, pure zuivelproducten, biologische groenten en fruit. Kom proeven wat Fryslân te bieden heeft aan mooie streekproducten. Geniet ondertussen van het prachtige weidelandschap om je heen, zoals het was en weer kan zijn.

Tijd:

De Weidelunch vindt plaats op donderdag 27 juni en begint om 13.00 uur. De inloop is vanaf 12.30 uur.

Op deze pagina kun je je aanmelden.

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora