Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Nieuws

HommelDe werkgroep Bijenbrigade in Beetsterzwaag heeft van de familie van Harinxma thoe Slooten een perceel bos ter beschikking gekregen om een voedselbos te realiseren. Het ligt aan de Achterwei in Olterterp (tussen weide bij huize Bethlehem en weide aan de Van Harinxmaweg).

Een voedselbos is een door mensen ontworpen gecreëerde plantengemeenschap met als doel biodiversiteit en voedsel te produceren. Het biedt heel veel mogelijkheden, zoals participatie van dorpsbewoners, verbinding tussen lokale ondernemers en burgers en educatief. En dat allemaal zonder transporten en dure plastic verpakkingen. Bovendien neemt een voedselbos veel CO₂ op!

Op dit moment werken we al samen met Landgoed Lauswolt en het is de bedoeling de samenwerking verder uit te breiden met meerdere instellingen en ondernemers.

Een goed werkend voedselbos staat of valt met een goed ontwerp en beheer. Daarvoor hebben we vrijwilligers nodig, met name op de lange termijn. We zijn nog op zoek naar meer vrijwilligers met enige inhoudelijke affiniteit op het gebied van voedsel, ecologie of biologie.

Voel je je aangesproken en heb je zin samen met de werkgroep Bijenbrigade de kar te trekken, geef je dan op voor onze info bijeenkomst op 28 maart van 10.00 tot 12.00 uur in zalencentrum De Buorskip Vlaslaan 26 in Beetsterzwaag.

Aanmelding via j_weij@hotmail.com

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Met uw gift helpt u ons het Friese landschap te onderhouden
Meld u aan op Groen Licht om op te hoogte te blijven via de nieuwsbrief
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora