Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Nieuws

RoodborstSpeciaal voor deze dagen waarop we dichtbij huis moeten blijven, heeft Nature2U een gratis digitale Tuinvogelgids uitgebracht.

De mooie en praktische app beschrijft meer dan 100 soorten die je in de tuin of buurt kunt tegenkomen. Het is de meest complete Tuinvogelgids van Nederland en handig in gebruik. Door de prachtige foto’s van onder andere natuurfotograaf Han Bouwmeester en de toegankelijke indeling zijn de vogels snel te herkennen. Daarnaast is er interessante informatie over de vogels te vinden en kun je je eigen dagboek aanleggen met de spotfunctie. Als bijzonder extraatje kun je van de meeste vogels hun geluid horen. Daardoor is de app niet alleen leuk om buiten in de tuin vogels te herkennen, maar ook prettig te gebruiken. De Tuinvogelgids is interessant voor jong en oud, iedereen die geïnteresseerd is in de natuur en meer wil weten over wat er in de omgeving rondvliegt.

Twee jonge, net afgestudeerde ontwikkelaars hebben de professionele Tuinvogelgids ontwikkeld en vormgegeven via het nieuwste platform Flutter, waardoor de app zowel voor Android als voor iPhone beschikbaar is. De vormgeving is begeleid door een student Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de RUG. De gratis Tuinvogelgids is gebaseerd op de Veldgids, een app die een completer overzicht biedt van de meest voorkomende vogels, wilde planten, zoogdieren, paddenstoelen, vlinders en libellen die je in Nederland kunt tegenkomen.

We hopen dat je de Tuinvogelgids dit voorjaar met veel plezier gaat gebruiken en, let op elkaar en blijf gezond!

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Met uw gift helpt u ons het Friese landschap te onderhouden
Meld u aan op Groen Licht om op te hoogte te blijven via de nieuwsbrief
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora