Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Nieuws

NATUURWERKDAG WORDT IVM CORONA GEANNULUEERD!

 

Op zaterdag 7 november gaan vrijwilligers aan het werk tijdens de 20ste editie van de Natuurwerkdag. Door heel Nederland gaan deelnemers aan de slag voor wilde bijen, vlinders, vogels en nog veel meer soorten.

Sinds de uitbraak van het coronavirus zoeken mensen de natuur meer op. In november kunnen zij iets terug doen voor de eigen groene leefomgeving. Door bijvoorbeeld het snoeien van wilgen, het planten van stinzenbollen en het aanleggen van takkenrillen. 

20 jarig jubileum

Dit jaar is het een speciale editie, de Natuurwerkdag wordt voor de 20e keer georganiseerd. Ter ere van het 20 jarig jubileum hebben we basisscholen uitgenodigd om mee te doen met de Natuurwerkdag op vrijdag 6 november. Leerlingen van groep 6, 7 en 8 gaan zich inzetten voor de leefomgeving van planten en dieren. Op deze manier willen de provinciale landschapsbeheerorganisaties de jonge generatie inspireren zorg te dragen voor de natuur. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een natuurervaring op jonge leeftijd bijdraagt aan een positieve houding tot natuur en landschap.

Samen voor biodiversiteit

Tijdens de Natuurwerkdag kunnen deelnemers de natuur in de eigen omgeving een handje te helpen. Dat is hard nodig, het gaat niet goed met de biodiversiteit in ons land. De hulp van vrijwilligers in de natuur en het landschap is daarom hard nodig. Steeds meer onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen ligt in vrijwilligershanden. De Natuurwerkdag is dan ook een mooi moment om samen met anderen iets te doen voor planten en dieren dichtbij huis en om kennis te maken met werk in het groen. 

Doe ook mee?

Ben je geïnteresseerd om mee te doen en zo bij te dragen aan jouw groene leefomgeving? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl en meld je aan. Uiteraard houden we de ontwikkelingen rondom corona in de gaten en wordt de Natuurwerkdag corona-proof georganiseerd.
 

Partner van de Natuurwerkdag is de Nationale Postcode Loterij.
Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking met de Provinciale Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland,  A Rocha, IVN en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Met uw gift helpt u ons het Friese landschap te onderhouden
Meld u aan op Groen Licht om op te hoogte te blijven via de nieuwsbrief
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora