Nieuws

Nieuws

Snoeicursus fruitbomen 16 november van start

Wanneer snoei je een appel- of andere fruitboom? Wat is de beste manier van snoeien? Hoe krijg ik balans tussen groei en bloei? Op deze en veel meer vragen geeft expert Auke Kleefstra antwoord tijdens onze snoeicursus Fruitbomen (basis).

In twee theorieavonden leer je alles over het snoeien. Op zaterdag gaan we naar buiten om de beste snoeitips in de praktijk te oefenen. Na afloop kun je zelf aan de slag. De kosten voor de cursus zijn € 110,- per persoon. Daarvoor krijg je een zeer uitgebreide cursusmap en uiteraard koffie en thee tijdens de bijeenkomsten. Meld je snel aan want vol = vol. Het programma ziet er als volgt uit:

Donderdag 16 november: 19.30-22.00 uur

Kennismaking deelnemers en korte historie over fruitbomen. Theorie over de opbouw van een fruitboom en het groei- en bloeiproces.
Locatie: Landschapsbeheer Friesland, Commissieweg 13-15 Beetsterzwaag

Donderdag 23 november: 19.30-22.00 uur

Vervolg theorie over het groei- en bloeiproces. Theorie over snoeiprincipes, tips en trucs. 
Locatie: Landschapsbeheer Friesland, Commissieweg 13-15 Beetsterzwaag

Zaterdag 25 november: 9.30 uur-14.30 uur

Praktijkdag snoeien fruitbomen in een ruime boomgaard. Met groepjes het in praktijk brengen van de geleerde snoeiprincipes. Bespreken begeleidingssnoei van jonge fruitbomen.
Locatie: nog niet bekend

Aanmelden
Aanmelden kan tot 13 november door een mail te sturen naar info@landschapsbeheerfriesland. Vermeld daarin:  

Voor- en achternaam
Adres
Postcode en woonplaats
Telefoonnummer

Meld je meer mensen tegelijk aan? Vermeld dan ook hun namen. En als ze apart een factuur willen ontvangen dan ook hun (mail)gegevens. Telefonisch aanmelden kan ook via 0512 – 38 38 00.

Alvast meer lezen?

Lees meer over de functie van fruitbomen in het Friese landschap op www.vruchtboom.nl.

Hoogstambrigade Landschapsbeheer Friesland

Fruitbomen hebben niet het eeuwige leven. Het is belangrijk dat er voldoende nieuwe fruitbomen worden aangeplant zodat er ook in de toekomst nog waardevolle boomgaarden in Friesland te vinden zijn. Gelukkig hebben enthousiaste liefhebbers de afgelopen decennia weer volop fruitbomen geplant. De Hoogstambrigade van Landschapsbeheer Friesland, een groep van vrijwillige snoeiers, helpen om de Friese fruitbomen te behouden. Zij plegen onderhoud aan oude bomen en zijn onze ambassadeurs voor de aanplant van nieuwe fruitbomen. Wil je na afloop van de cursus ervaring opdoen? Dat kan door mee te doen met een van onze Hoogstambrigades. Kijk voor meer informatie op deze pagina.