Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Organisatie

Wij zijn LBF. We werken aan de kwaliteit van het Friese landschap en jagen duurzame ontwikkeling ervan aan. We nemen mensen mee het landschap in, om de unieke waarde ervan te laten zien en beleven. We zetten het landschap hoog op de agenda, en lobbyen voor onze idealen. Niet voor onszelf, maar het landschap dat wij koesteren. Dat ons nodig heeft om gebruikt, erkend en beschermd te worden. 

Samen werken is ons grootste talent. Als onafhankelijke kennis- en procespartner kunnen we overheden, bewoners en boeren verbinden, activeren en ondersteunen. Vanuit een gelijkwaardige en onafhankelijke positie geven we de ruimte aan elk idee.

We versterken elkaar om uiteindelijk het landschap te versterken. En om de beleving van het landschap te vergroten. Samen hebben we meer denkkracht om tot bruikbare oplossingen te komen en meer slagkracht om plannen letterlijk van de grond te krijgen

We helpen de initiatieven van anderen vooruit en spelen actief in op ontwikkelingsmogelijkheden. We zien altijd nieuwe kansen, zoeken nieuwe ingangen en maken vernieuwende concepten. 

We bezitten geen grond, maar voelen ons betrokken bij elk stukje Friesland. Van een oude boomgaard tot een nieuwe dorpstuin en van het open landschap langs de kust tot het besloten landschap in de Friese Wouden. Het is landschap is overal. Wij dus ook

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora