Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Organisatie Hoe werkt LBF

LBF is binnen de provincie Fryslân adviseur, ontwikkelaar, verbinder en ambassadeur van het Friese landschap. Dit doen we samen met andere partijen. We verbinden de juiste partijen, we luisteren, brengen onze kennis in en bieden ondersteuning in proces en uitvoering.

Voor burgers, boeren en overheden zijn we de adviseur op gebied van het Friese landschap. We beschikken over veel kennis en we signaleren bedreigingen, maar we spotten vooral ook kansen voor het Friese landschap. Met onze kennis en expertise kunnen we helpen beleid te maken, een gebiedsaanvraag te schrijven, fondsen te werven of een projectplan op te stellen.  

We komen met inventieve ideeën en duurzame oplossingen, stimuleren lokale initiatieven en leiden elk project in goede banen. Omdat we geen grond bezitten, dienen we geen eigen belang. We geven dus eerlijk advies en passende ondersteuning.

Onze grootste kracht is ideeën en beleid omzetten naar de praktijk. Dit resulteert in succesvolle projecten waarbij wij concrete resultaten boeken. Zo dragen we bij aan integrale landschapsontwikkeling.

Wij werken met onze projecten aan vier actuele thema’s:

Benieuwd met welke projecten we zoal bezig zijn? Klik op één van de bovenstaande thema’s of ga naar het projectenoverzicht.

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora