Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Organisatie Werken bij

Vrijwilligers gezocht

Vacatures

Stichting Landschapsbeheer Friesland (LBF) is in 1983 opgericht en hoort bij de negentien provinciale Landschappen en Landschapsbeheerorganisaties verenigd in LandschappenNL. LBF is een non-profit organisatie op het gebied van natuur- en landschapsbeheer in het cultuurlandschap van Fryslân en werkt aan het behoud en verbeteren van de kwaliteit van het Friese landschap. Dit doen we niet alleen. Samen met inwoners, boeren, andere natuurorganisaties en overheden werken we aan projecten die het Friese cultuurlandschap behouden en verbeteren. We richten ons op de verbinding tussen mens en landschap en op de beleving van onze mooie provincie door bewoners en bezoekers. We doen dat door projectontwikkeling, beleidsondersteuning, deelname in gebiedscommissies, de ondersteuning van vrijwilligers en burgerinitiatieven en het opstellen en uitvoeren van landschapsvisies en onderhoud- en beheerplannen.

LBF bestaat uit een team van 14 enthousiastelingen met een gevarieerde achtergrond en leeftijd. De sfeer op ons kantoor is informeel, er worden diverse activiteiten buiten het werk om georganiseerd. Daarnaast is er voldoende ruimte om jezelf te ontwikkelen middels trainingen en/of cursussen.

Voor onze organisatie zijn wij op zoek naar een:

Financial- en projectcontroller
(32 uur)

Word jij blij van een breed scala aan werkzaamheden op het gebied van financiën en organisatie? Wij zoeken een enthousiaste medewerker die ons team komt versterken. 

Taken en verantwoordelijkheden

 • Verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van de financiële administratie in samenwerking met de betrokken administrateur(s);
 • Verantwoordelijk voor de uitvoering van de planning en control cyclus, zoals tussentijdse cijfers, begrotingen, de jaarrekening en meerjarenplanning;
 • Verantwoordelijk voor de interne en externe projectrapportages;
 • Budgettering & budgetbewaking;
 • Liquiditeitsmanagement;
 • Fungeren als aanspreekpunt en adviseur voor directie/bestuur;
 • Signaleren van ontwikkelingen op financieel gebied

Vereiste kennis en werkervaring

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO- opleiding in een financiële richting
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als financial- en/of project controller of je hebt een achtergrond in de accountancy (controle praktijk)
 • Je kan goed overweg met financiële applicaties, bij voorkeur met Exact Online
 • Affiniteit binnen een non-profit organisatie is een pré
 • Kennis van (Europese) subsidieregelingen zoals RVO en ervaring met subsidieverstrekkers zoals SNN is een pré

Ons aanbod

Je komt in dienst bij Landschapsbeheer Friesland met als standplaats Beetsterzwaag.

De streefdatum naar een invulling van de vacature is zo snel mogelijk.
De functie is ingeschaald in functieschaal 7 met een doorloop van € 3.426,98 tot maximaal € 4.685,33 per maand bij fulltime dienstverband (37 uur). De inschaling is afhankelijk van de opgedane opleiding en ervaring. De cao Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen is van toepassing (www.vbne.nl).

Meer informatie over Landschapsbeheer Friesland is te vinden bij Organisatie.

Heb je belangstelling en voldoe je aan het profiel?

We ontvangen je motivatie en CV graag via info@landschapsbeheerfriesland.nl o.v.v. Sollicitatie Financial- en projectcontroller
Reageren is mogelijk tot en met 23 oktober 2022.

Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kun je contact opnemen met Wiebe Bouma via 06-11950879 of w.bouma@landschapsbeheerfriesland.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


 

Vacatures voor vrijwilligers

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger voor onze 'Dinsdaggroep'. Lees hier de vacature.

Ook zoeken wij vrijwilligers voor onze 'Woensdaggroep'. Lees hier de vacature. 

Klik hier voor meer informatie over vrijwilligerswerk in het Friese landschap. 

 

Maatschappelijke stage

Zit jij nog op de middelbare school, houd je van de natuur en landschap en wil jij je maatschappelijke stage vervullen via LBF? Tijdens de Maatschappelijke Stage maak je kennis met vrijwilligerswerk in de natuur. Je kiest wat jij leuk vindt en doet daarmee gelijk iets goeds voor de natuur. Of je nu aan de slag gaat bij een natuurorganisatie, een leuke dag organiseert voor kinderen uit de buurt, meehelpt met het begeleiden van basisschoolleerlingen, klussen van boswachters of opzichters; je steekt er altijd veel van op, het is hartstikke leuk en je maakt ook anderen blij! Meer weten? Bel of mail dan Jan Piet de Boer (j.p.deboer@landschapsbeheerfriesland.nl of 0512-383800) of kijk voor actuele stages op www.keiindemaatschappij.nl.

 

Stage voor MBO-, HBO- en Universiteitstudenten

Het is ook mogelijk om bij LBF stage te lopen. LBF biedt ieder jaar enkele stageplekken voor studenten van ‘groene opleidingen’ zoals Management van de Leefomgeving en Diermanagement. Voor vragen kun je contact opnemen met Jan Piet de Boer (j.p.deboer@landschapsbeheerfriesland.nl of 0512-383800).

 

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora