Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

De Groene Loper

Groene loperTegenwoordig geven steeds meer mensen aan de behoefte te hebben aan ontspanning. Onderzoek wijst uit dat voor bijna iedereen geldt dat men deze ontspanning kan vinden in een prettige, groene omgeving. De één zoekt een mooi natuurgebied op om er vogels kijken, de ander gaat graag actief wandelen in het cultuurlandschap. Wat is er nu mooier dat deze ontspanning in de directe woonomgeving gevonden kan worden? Daarom heeft een groot aantal Friese plattelandsorganisaties het concept ‘de Groene Loper’ ontwikkeld.

Lees meer

Doarpen yn 't Grien

Doarpen Yn 't Grien GoingaUw dorp mooier en groener maken. Dat is het doel van het project Doarpen Yn’t Grien. Een groencommissie bestaande uit enkele bewoners maakt met ondersteuning van Landschapsbeheer Friesland (LBF) een Groenplan voor het versterken van het groenstructuur in het dorp.

Lees meer

Herstel Bekhofschans

Bekhofschans is onderdeel van de Friese WaterlinieLandschapsbeheer Friesland en It Fryske Gea (beide lid van Koöperaasje DoarpenLân) zetten zich vanaf januari 2017 in voor de duurzame verbetering van de beleving van de Bekhofschans. Voor de argeloze voorbijganger is de Bekhofschans op dit moment slecht te herkennen.

Lees meer

Herstel elzensingels Terschelling

Elzensingel op TerschellingHet elzensingellandschap in de binnenduinrand van Terschelling maakt het eiland bijzonder. De eilanders willen dit landschap graag in stand houden en hebben LBF gevraagd om samen met de eilandbewoners hiervoor een plan op te stellen. Ook vindt u hier meer informatie over het beheer van elzensingels. 

Lees meer

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00

Volg ons

Provinciale organisaties LandschappenNL
Selecteer je provincie op de kaart.