Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

Biologiedagen: Leren in de natuur!

biologiedagen Het project 'Biologiedagen' brengt de natuurlessen voor basisschoolleerlingen in praktijk. Bij het initiatief, van Landschapsbeheer Friesland en het Natuur & Milieu Educatie (NME) centrum, gaan vrijwilligerswerk en educatie op een prachtige manier samen. Leerlingen weten door biologielessen al het nodige van de natuur. Maar tijdens een Biologiedag gaan ze daadwerkelijk de natuur in. De dag begint altijd met een excursie voor de hele groep. Daarna werkt de helft van de groep aan veldopdrachten terwijl de anderen zich bezighouden met praktisch natuurbeheer. Na de lunch wisselen de werkzaamheden. 

De leerlingen werken onder deskundige begeleiding. Ze leggen bijvoorbeeld broeihopen aan voor ringslangen, onderhouden poelen of verrichten werkzaamheden in bos of heide. Elke leerling maakt zo kennis met de zorg voor natuur en landschap. Beginnend in de buurt van school. 
biologiedagen
Daarnaast is het doel van de biologiedag dat de leerlingen: 

  • leren over natuur en landschap;
  • leren over de activiteiten van mensen in het cultuurlandschap;
  • lekker in de buitenlucht bezig zijn;
  • en een onvergetelijke dag meemaken (topervaring).

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (telefoonnummer: 0512-38 38 00). 

 

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00

Volg ons

Provinciale organisaties LandschappenNL
Selecteer je provincie op de kaart.