Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

De Natuurwerkdag

Natuurwerkdag 2010 gemaakt door Martijn BroekmanOp elke eerste zaterdag van november vindt de Natuurwerkdag plaats. Iedereen kan op deze dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. De Natuurwerkdag is eigenlijk een opknapbeurt van het landschap en de grootste vrijwilligersactie in de Nederlandse natuur. Afhankelijk van de streek en de locatie zijn er verschillende werkzaamheden. De meeste activiteiten bestaan uit kleinschalig onderhoudswerk: snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, knotten van wilgen, maken van takkenrillen en verwijderen van riet.

Wilt u meer weten over locaties, werkzaamheden en werktijden van de Natuurwerkdag? In elke provincie is er een coördinator van Landschapsbeheer die u verder kan helpen. In Friesland is dit projectleider Jan Piet de Boer.

Natuurwerkdag 2010 gemaakt door Martijn BroekmanDe Natuurwerkdag wordt georganiseerd door LandschappenNL, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland. Landschapsbeheer Friesland organiseert deze dag in Friesland. Ondersteunende partijen zijn: de IVN Vereniging (voor natuur- en milieueducatie), de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), de ANWB en de KNNV (vereniging voor veldbiologie). 

Klik hier voor het nieuwsbericht over de Natuurwerkdag 2016.

Meer informatie

Meer informatie over de natuurwerkdag kunt u vinden op www.natuurwerkdag.nl. Ook kunt u voor meer informatie contact opnemen met projectleider Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (telefoonnummer: 0512-38 38 00). 

 


 

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00

Volg ons

Provinciale organisaties LandschappenNL
Selecteer je provincie op de kaart.