Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

Doarpen yn 't Grien

Doarpen Yn 't Grien GoingaUw dorp mooier en groener maken. Dat is het doel van het project Doarpen Yn’t Grien. Een groencommissie bestaande uit enkele bewoners maakt met ondersteuning van Landschapsbeheer Friesland (LBF) een Groenplan voor het versterken van het groenstructuur in het dorp.

Het dorp 'groener' maken

Deze plannen worden besproken met de bewoners. De dorpsbewoners gaan vervolgens zelf aan de slag door streekeigen beplanting aan te brengen tijdens de zogeheten plantdag. Bij streekeigen soorten kunt u denken aan inheems bomen en struiken, hagen en fruitbomen. Tijdens deze dag worden aangewezen locaties ingericht volgens het groenplan. Vaak kunnen particulieren ook meedoen door streekeigen soorten in hun tuin aan te planten. Deze beplanting kan voor een gunstige prijs via Landschapsbeheer Friesland worden aangeschaft.

Met het project Doarpen Yn’t Grien wordt niet alleen uw dorp fraaier, maar het project creëert op deze manier ook saamhorigheid en draagvlak voor natuur en landschap in de eigen omgeving.  

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (telefoonnummer 0512-383800).

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00

Volg ons

Provinciale organisaties LandschappenNL
Selecteer je provincie op de kaart.