Menu
Vrienden van Landschapsbeheerfriesland
A+ A A-

Natuerlik Ferkaat

Natuerlik Ferkaat Friese burgers pronken nog vaak met de status ‘mooiste provincie’ van Nederland, maar onze provincie scoort niet bepaald goed op het gebied van biodiversiteit. Landschapsbeheer Friesland (LBF) en de Friese Milieu Federatie (FMF) gaan samen met de burgers aan de slag om de biodiversiteit van hun woonomgeving te versterken.

De afgelopen twee jaar hebben LBF en FMF een verkenning gehouden in Noordwest-Friesland en in Noordoost-Friesland door middel van ‘keukentafelgesprekken’, een enquête onder betrokken bewoners, een inventarisatie van lopende initiatieven en het organiseren van een aantal thema-avonden.

Er kwamen veel kansen en mogelijkheden uit deze verkenning. Deze ideeën zijn gedigitaliseerd en overzichtelijk gemaakt. Tijdens de slotbijeenkomsten hebben LBF en FMF samen met geïnteresseerde inwoners de ideeën concreter gemaakt en de haalbaarheid bekeken.

LBF en FMF denken op dit moment na over een vervolg. Er ligt nu in ieder geval een goede basis om daadwerkelijk de biodiversiteit in het gebied te versterken.  

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (telefoonnummer: 0512-38 38 00). 

Landschapsbeheer Friesland

logo2Commissieweg 15
9244 GB Beetsterzwaag
Tel. (0512) 38 38 00

Volg ons

Provinciale organisaties LandschappenNL
Selecteer je provincie op de kaart.