Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Projecten

Hoe werkt Geocaching langs de Friese Waterlinie?

De informatie over de coördinaten van de caches kunt u vinden op deze pagina (hieronder), www.friesewaterlinie.nl en enkele caches staan op geocaching.com.

Landschapsbeheer Friesland heeft in samenwerking met Karst Berkenbosch 15 caches ontwikkeld die liggen verborgen op de schansen van de Friese Waterlinie. Om ze te kunnen vinden, moeten er eerst een aantal vragen beantwoord worden. Deze vragen staan in het document hieronder en hiermee kunt u de coördinaten vinden. Wanneer u de cache vindt met behulp van de coördinaten en de smartphone of gps-ontvanger, wordt u getrakteerd op een boeiend, historisch verhaal over de schans. In elk kistje vindt u namelijk een specifiek verhaal over de schans en een overzichtskaart van de Friese Waterlinie. Ook wordt u uitgedaagd om een aantal vragen over de schans te beantwoorden. Als alle vragen beantwoord zijn, kunt u deze laten controleren door ze naar schanskistjes@gmail.com te sturen. 

Landschapsbeheer Friesland werkt in dit project samen met Karst Berkenbosch. Hij is de auteur van het boek ‘Bij de bek af’ dat gaat over de geschiedenis van de Friese Waterlinie. Hij heeft ook de verhalen over de schansen geschreven. 

Informatie geocaching Friese Waterlinie

Download hier de informatie over de coördinaten van de caches. Kan jij ze allemaal vinden? 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Foppe van der Meer (f.vandermeer@landschapsbeheerfriesland.nl of 0512-38 38 00). 

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora