Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Vacature Vrijwilliger beheer landgoed Boschhoeve & landschap Weststellingwerf

Vrijwilligers knotten wilgen in een eendenkooi‘Groene’ vrijwilligers zijn onmisbaar. Zonder hun inzet kunnen Landschapsbeheer Friesland en andere groenbeheerders het waardevolle werk niet doen. Vrijwilligerswerk is essentieel voor het behoud van het cultuurlandschap in Friesland!

Per direct zoeken wij vrijwilligers voor onze dinsdag-vrijwilligersgroep. Deze groep doet in het werkseizoen (oktober tot en met maart) het onderhoud van landgoed ‘Boschhoeve’ en bij gelegenheid gaan zij aan de slag op andere plaatsen in de gemeente Weststellingwerf. 

De werkzaamheden zijn: opslag verwijderen van de heide, jaarlijks het paddenscherm opzetten, broeihopen voor ringslangen opnieuw opzetten en inventariseren, nestkastjes maken en ondersteuning bij onderhoud van een eendenkooi.

Wie zoeken we?
We zoeken iemand die op dinsdag van oktober t/m maart zijn of haar handen uit de mouwen wil steken. Affiniteit met buitenwerk en een goede lichamelijke conditie is een pre. Daarnaast zou het mooi zijn als u in (de omgeving van) Weststellingwerf woont.

Wat bieden we?
Gezond en nuttig werk in de buitenlucht met andere enthousiaste vrijwilligers. Ook zorgen we er voor dat u verzekerd bent. Als vrijwilliger van de ‘dinsdaggroep’ heeft u recht op reiskostenvergoeding, een kortingskaart voor gereedschap, werkkleding, korting op cursussen georganiseerd door Landschapsbeheer Friesland, één keer per jaar een gezellige vrijwilligersavond en een kerstpakket.

Heeft u belangstelling?
Dan ontvangen we graag uw aanmelding. Dit kan via dit aanmeldingsformulier, een email naar info@landschapsbeheerfriesland.nl of via de telefoon (0512-383800).

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora