Medewerkers

Medewerkers

Theo de Meer

Theo de Meer

Medewerker uitvoering

Theo de Meer uit Twijzel is sinds jaar en dag werkzaam bij Landschapsbeheer Friesland. Hij startte zijn loopbaan bij LBF in 1992 en is vanaf dan altijd trouw gebleven aan de organisatie. Vanwege een ongeval kan Theo niet meer volledig werken, maar hij werkt nu met veel plezier wekelijks een klein aantal uren bij Landschapsbeheer Friesland.  

Alles is te repareren
De werkzaamheden die Theo uitvoert vinden voornamelijk plaats in de werkplaats van de organisatie, die te vinden is op het industrieterrein van Gorredijk. In de werkplaats wordt al het 'ark en reau' van de landschapsbeheerders bij elkaar en in uitstekende conditie gehouden. Theo zijn specialiteit is het repareren van apparaten. Hij is een echte techneut: 'Lêtst wie it snoer fan de elektrische haachskjirre dwerstroch gient, dan set ik it snoer der opnij op en dan docht er it samar wer.' Zijn collega Oege Hiddema is er blij mee, want het scheelt een hoop aanschaf als gereedschap gerepareerd kan worden. Theo licht toe: 'de measte dingen binne wol te reparearjen hjer, minsken moatte net altiid alles fuortsmite'. 

Werkplaats Theo en Oege deur LBF

Veilig gereedschap 
Theo houd zich ook bezig met het schoonmaken en scherp houden van gereedschap als scheppen en boomzagen die door de vrijwilligers van de hoogstambrigades worden gebruikt. Ook schoolkinderen gaan af en toe met het 'ark' aan de slag tijdens biologiedagen, dus het is van belang dat het gereedschap goed onderhouden en veilig blijft. 

Elkaar aanvullen 
Ook lassen en schilderen kan Theo goed en zo helpt hij zijn collega Oege met allerhande klussen op de werkvloer. Boven in de loods hebben ze een kantine waar ze gezellig een koffiedrinken, vaak met z'n tweeën, soms ook met andere collega's of vrijwiliigers van Landschapsbeheer Friesland. 

Paspoort
Naam:                                                                               Theo de Meer
Werkzaam bij Landschapsbeheer Friesland:                    Sinds 1992
Passie:                                                                              Sleuteljen