Educatie & Vrijwilligers

Educatie & Vrijwilligers

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 83 niet laden

We krijgen regelmatig vragen van particulieren en organisaties over (erf)inrichting, biodiversiteit of een groenere leefomgeving. Rond deze thema’s worden verschillende initiatieven ontwikkeld waarbij Landschapsbeheer Friesland advies geeft over inrichting, soorten en beheer. Onze kennis gebruiken we ook voor educatieprojecten die de uniekheid van het landschap op speelse wijze centraal stellen. Samen met bijna 200 vaste vrijwilligers werken we aan herstel, behoud en beheer van ons mooie landschap. We zijn dan ook erg blij met de helpende hand die we van onze vrijwilligers krijgen.

Image

Bewoners

Zie jij kansen in eigen omgeving om met landschap aan de slag te gaan? Dan helpt Landschapsbeheer Friesland je graag verder. 

Denk hierbij aan de aanleg of het herstel van landschapselementen als boomgaarden, poelen, vogelbosjes, natuurstroken (o.a. kruidenrijke randen, bermen) of voedselbossen. De eerste stap is het opstellen van een projectplan met de benodigde werkzaamheden. Dit plan kan vervolgens gebruikt worden voor aanvragen van subsidies, fondsen geld of sponsoring. Landschapsbeheer Friesland begeleidt dit proces van aanvraag tot uitvoering, van het bedenken, schrijven, tekenen van een uitvoeringsplan tot het toezien op het benodigde aannemerswerk en het faciliteren van vrijwilligerswerk (begeleiding en gereedschap).

Image
Image

Vrijwilligers

Image

Het is mogelijk om je bij Landschapsbeheer Friesland in te zetten als vrijwilliger. Het snoeien van hoogstamvrucht-bomen, de bescherming van diersoorten of gewoon lekker in de natuur aan de slag er zijn verschillende mogelijkheden.

Naast voldoening, biedt vrijwilligerswerk ook gezelligheid en ontspanning. Bovendien is de buitenlucht goed voor je gezondheid. Wij bieden de vrijwilligers gereedschappen en materialen, cursussen en begeleiding. De kwaliteit en de continuïteit van het vrijwilligerswerk in Friesland blijft op deze manier gewaarborgd.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Jan Piet de Boer via 0512 - 38 38 00 of info@landschapsbeheerfriesland.nl

Image
Image

Landschap in eigen hand

Landschapsbeheer Friesland fungeert als helpdesk bij de ontwikkeling van lokale initiatieven op het gebied van landschapsherstel, biodiversiteit, voedsel en vergroening van de directie omgeving.

Hierin zijn wij adviserend, maar wij kunnen het plan ook samen met u opstellen om uw omgeving om te vormen naar een groener en duurzamer omgeving. Bij Landschapsbeheer kunt u terecht voor uw vragen op het gebied van biodiversiteit, landschapsherstel, vergroening van uw buurt en het groenonderhoud van uw omgeving.
Image
Image
Image

Cursussen

Landschapsbeheer Friesland organiseert regelmatig leerzame cursussen op het gebied van landschapsbeheer.

Bijvoorbeeld een snoeicursus of entcursus, maar nog veel meer. Houd onze website en social mediakanalen in de gaten voor een actueel aanbod.

Image
Image
Image

Hoogstambrigade

Image

Heb jij appel, peren, pruimen of andere bomen in de tuin die je netjes wilt laten snoeien? Landschapsbeheer Friesland geeft begeleiding aan de hoogstambrigade: een enthousiaste en deskundige groep vrijwilligers die bomen snoeien en achterstallig onderhoud wegwerken.

De Hoogstambrigade bestaat uit enkele tientallen vrijwilligers die overal in de provincie aan het werk kunnen. Zij hebben een theoretische en praktische cursus gevolgd, krijgen ladders en goed gereedschap mee en zijn verzekerd. De brigade snoeit op zaterdagen in de periode oktober-april en komt voor één boom en evengoed voor een grote boomgaard. Meld je aan via het aanmeldformulier

Image