Vacature vrijwilliger woendaggroep

Gezocht vrijwilligers voor onze woensdaggroep

Gezocht: vrijwilligers voor onze 'woensdaggroep'

‘Groene’ vrijwilligers zijn onmisbaar. Zonder hun inzet zouden Landschapsbeheer Friesland en andere groene organisaties veel minder kunnen beheerwerk kunnen verrichten, werk dat van groot belang is voor bijvoorbeeld de biodiversiteit. Daarnaast is het vrijwilligerswerk essentieel voor het behoud van de zo kenmerkende cultuurlandschappen die onze provincie rijk is!

Onze ‘Woensdag-vrijwilligersgroep’ is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Deze groep is in het werkseizoen (oktober tot en met maart) aan het werk op landgoederen in Oranjewoud en terreinen van Staatsbosbeheer rondom Heerenveen.

Wat zijn de werkzaamheden?
De Woensdaggroep houdt zich voornamelijk bezig met het verwijderen van boomopslag op heideterreintjes, het onderhoud van bos, het bestrijden van de prunus, het inventariseren en opnieuw opzetten van broeihopen voor de ringslang en zo nu en dan het planten van struiken en bomen.

Wie zoeken we?
We zoeken iemand die op woensdag van oktober t/m maart zijn /haar handen uit de mouwen wil steken. Affiniteit met buitenwerk en een goede lichamelijke conditie is een pre. Daarnaast zou het mooi zijn als u in (de omgeving van) Heerenveen woont.

Wat bieden we?
Gezond en nuttig werk in de buitenlucht met andere enthousiaste vrijwilligers. Ook zorgen we er voor dat u verzekerd bent. Als vrijwilliger van de ‘woensdaggroep’ krijgt u van ons reiskostenvergoeding, een kortingskaart voor gereedschap, werkkleding, korting op cursussen georganiseerd door Landschapsbeheer Friesland, één keer per jaar een gezellige vrijwilligersavond en een kerstpakket.

Heeft u belangstelling?
Dan ontvangen we graag uw aanmelding. Dit kan via een email naar info@landschapsbeheerfriesland.nl of via de telefoon (0512-383800).