Projecten

Projecten

Natuurwerkdag

Natuurwerkdag

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november 2023 vindt de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats. Iedereen kan op deze dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. De Natuurwerkdag is een opknapbeurt van het landschap en de grootste vrijwilligersactie in de Nederlandse natuur. Afhankelijk van de streek en de locatie zijn er verschillende activiteiten zoals snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, knotten van wilgen, maken van takkenrillen en verwijderen van riet.

Wil je meedoen?

Landschapsbeheer Friesland is co√∂rdinator van de Natuurwerkdag in de provincie Friesland. Wil je meedoen aan de Natuurwerkdag als deelnemende partij in Friesland? Neem dan contact met ons op via 0512-38 38 00. Wil je meedoen als vrijwilliger? Kijk dan voor het overzicht van activiteiten per provincie op www.natuurwerkdag.nl en meld je aan. We zien je graag op de Natuurwerkdag!

 

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door LandschappenNL, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland. Landschapsbeheer Friesland organiseert deze dag in Friesland. Ondersteunende partijen zijn: IVN Natuureducatie, de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB en KNNV (vereniging voor veldbiologie).