Nieuws

Nieuws

Biodiversiteit als invulling voor maatschappelijke diensttijd jongeren

‘Het invoeren van Maatschappelijke diensttijd’ is als maatregel opgenomen in het huidige regeringsprogramma. Landschapsbeheer Friesland geeft hier invulling aan door dit jaar te starten met het Groene Traineeship ‘Greenteam van het Noorden’. Jongeren kunnen zich tijdens hun ‘tussenjaar’ of naast hun werk of opleiding één dag per week maatschappelijk inzetten. Gedurende de traineeship kunnen zij concreet aan de slag met het versterken van de biodiversiteit in en rond het dorp Oosterbierum. Dit is niet alleen nuttig, leerzaam en gezellig, maar staat ook goed op het CV!

Tijdens het groene traineeship krijgen deelnemers tussen de 16 en 30 jaar de ruimte om zich te ontplooien, een netwerk op te bouwen en bij te dragen aan een beter Fryslân. De jongeren gaan samen met vrijwilligers uit het dorp Oosterbierum aan het werk met het versterken van de biodiversiteit in en rond het dorp. Het bouwen van nestkasten en het organiseren van boomfeestdagen maken hier onderdeel van uit. Na afronding van het Groen Traineeship ontvangen de jongeren een certificaat en een aanbevelingsbrief. Het is een win-win situatie, want Landschapsbeheer Friesland en het dorp Oosterbierum kunnen weer veel leren van de frisse blik van de jonge deelnemers.

Landschapsbeheer Friesland is opzoek naar jongeren die de uitdaging aan willen gaan. Ben of ken jij jongeren die mogelijk interesse hebben? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

Het Groen Traineeship-programma is een samenwerking tussen de groene organisaties Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, LandschappenNL, Natuurmonumenten, VBNE,  Milieudefensie en SoortenNL.