Nieuws

Nieuws

Iepen Mienskipsfûns geeft bijdrage aan Natuerlik Ferskaat

Het project ‘Natuerlik Ferskaat mei de Mienskip’ heeft dit voorjaar een bijdrage gekregen van 75.000 euro van Iepen Mienskipsfûns. Hiermee kreeg het project de grootste bijdrage van het fonds.

Binnen het project ‘Natuerlik Ferskaat mei de Mienskip’ gaan bewoners van de vijf dorpen in Noordoost-Fryslân, te weten Kollum, Kootstertille, Noardburgum, Rinsumageast en Feanwâlden zich sterk maken voor de biodiversiteit in en rondom de dorpen. Met ondersteuning van Landschapsbeheer Friesland, FMF en stichting Waldfrûcht gaan zij aan de slag met bijvoorbeeld het aanleggen van bijenweides en natuurtuinen, het planten van biologische bloembollen en het plaatsen van nestgelegenheid voor vogels.

Binnen de vijf dorpen worden werkgroepen gevormd die de ideeën voor het versterken van de biodiversiteit in het dorp vorm gaan geven en deze ideeën samen met vrijwilligers gaan uitvoeren. Hierbij kun je denken aan het aanstellen van tuinambassadeurs, het coördineren van plantdagen en het organiseren van cursussen en lezingen.

Ook krijgt het bekende plaatselijke evenement Brommels de komende twee jaar ‘Natuerlik Ferskaat’ als thema waardoor biodiversiteit in de regio nog meer op de kaart wordt gezet.

Meer informatie over Natuerlik Ferskaat mei de Mienskip