Landschapsbeheer FrieslandWinst voor het landschap

Biodiversiteit en monitoring Actuele projecten

Natuerlik Ferkaat vierkantFriese burgers pronken nog vaak met de status ‘mooiste provincie’ van Nederland, maar onze provincie scoort niet bepaald goed op het gebied van biodiversiteit. Landschapsbeheer Friesland (LBF) en de Friese Milieu Federatie (FMF) gaan samen met de burgers aan de slag om de biodiversiteit van hun woonomgeving te versterken.

De afgelopen twee jaar hebben LBF en FMF een verkenning gehouden in Noordwest-Friesland en in Noordoost-Friesland door middel van ‘keukentafelgesprekken’, een enquête onder betrokken bewoners, een inventarisatie van lopende initiatieven en het organiseren van een aantal thema-avonden.

Er kwamen veel kansen en mogelijkheden uit deze verkenning. Deze ideeën zijn gedigitaliseerd en overzichtelijk gemaakt. Tijdens de slotbijeenkomsten hebben LBF en FMF samen met geïnteresseerde inwoners de ideeën concreter gemaakt en de haalbaarheid bekeken.

LBF en FMF denken op dit moment na over een vervolg. Er ligt nu in ieder geval een goede basis om daadwerkelijk de biodiversiteit in het gebied te versterken.  

Meer informatie

Download hier de rapportage Natuerlik Ferskaat yn Noardeast-Fryslân. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Jan Piet de Boer (telefoonnummer: 0512-38 38 00). 

Landschapsbeheer Friesland wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij
Zesdelige tv-serie over de kwaliteit van het Friese landschap
Op of rond uw erf aan de slag? Jaap en Lex geven u handige tips
Het verhaal van de uitbundige Friese stinzenflora